Ninna Hedeager Olsen fortsat i israelsk fængsel

Palæstina Fredsvagter

Ninna Hedeager Olsen fortsat i israelsk fængsel

Palæstina Fredsvagter, 21. juli 2005

Den anden danske fredsvagt valgte at lade sig løslade for at modtage lægebehandling af sin arm.

Syv internationale fredsvagter blev arresteret i Bil¹in under en fredelig protest mod opførelsen af muren. Tre er nu løsladt.

De løsladte er to israelere og den 25-årige danske fredsvagt Palle Bo Minddal. Løsladelsen skete på betingelse af at de holder sig væk fra området, hvor muren bygges i Bil¹in. Murens opførelse betyder at landsbyen Bil¹ins 1300 indbyggere afskæres adgang til det meste af deres landbrugsjord.

Palle Bo Minddal valgte at skrive under for at kunne få behandlet sin arm, som var kommet til skade under den voldsomme arrestation.

Palle Minddal Olsen beretter efter løsladelsen fra Bil¹in:

“Soldaterne begyndte at tæve os alle sammen med deres køller og jernrør, indtil de kunne få åbnet den cylinder vi havde lænket os fast til. Det gjorde ret ondt og var ret ydmygende bare at sidde der og tage imod. Så hev de os ud, én efter én, samtidig med at de stadig slog løs på dem, der ikke var kommet ud”.

Palle Minddal blev nægtet lægehjælp og Nina Olsen har smerter i sin arm og en stor bule i hovedet efter den hårdhændede behandling.

Forskelsbehandling i det israelske retssystem

Sammen med de tre øvrige internationale fredsvagter, to amerikanere og den også 25-årige danske fredsvagt Ninna Hedeager Olsen, sidder en palæstinenser, Tamer Al Khatib, fra Bil¹in stadig fængslet. Fordi han er palæstinenser får han ikke mulighed for at skrive under på at holde sig væk fra byggepladsen mod at blive løsladt. Tværtimod står han nu anklaget for vold mod en soldat. En anklage de internationale fredsvagter også stod overfor. Den blev dog frafaldet. Protesten fra de palæstinensiske og internationale fredsvagters side forløb uden brug af vold, en videooptagelse af hændelsen viser at ingen slog igen. Dommeren måtte da også efter at have set videoen konstatere, at det tilsyneladende var soldaterne, som havde overfaldet aktivisterne.

Sagen mod palæstinenseren Tamer Al Khatib skal for en militær domstol og en sådan behandling kan trække ud.

Nina Olsen og de to amerikanere valgte derfor i protest ikke at underskrive betingelsen og er fortsat fængslet.

Fra fængslet skriver Nina i en sms:

“Vi vil ikke finde os i apartheidsystemet hvor palæstinensere bliver behandlet anderledes end andre. Derfor bliver vi i fængsel i solidaritet til Tamer er løsladt.”

Et nyt retsmøde for de tre fængslede fredsvagter er berammet til kl. 12 i dag.

Palle Bo Minddal kan kontaktes på mobiltelefon:

+972 54 68 48 763

M.v.h.

Randa Sebelin

20 81 39 87

Palæstina Fredsvagter

http://www.palestinafredsvagter.dk/

Foto fra aktionen kan hentes på

http://freckle.blogs.com/photos/strength_in_unity

til fri afbenyttelse. Foto: International Solidarity Movement (ISM)

Foto af Palle Bo Minddal: Palæstina Fredsvagter

til fri afbenyttelse

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.