To danske fredsvagter brutalt anholdt på Vestbredden

Palæstina Fredsvagter

To danske fredsvagter brutalt anholdt på Vestbredden

Palæstina Fredsvagter, 20. juli 2005

I forbindelse med en protestaktion mod opførelsen af muren ved landsbyen Bil’in nær Ramallah her til morgen er 4 internationale fredsvagter, 2 israelere og 1 palæstinenser arresteret. Blandt de arresterede er de to danske fredsvagter Ninna Hedeager Olsen og Palle Bo Mindal, begge 25 år.

Den fredelige aktion fandt sted ved dét område udenfor Bil’in, hvor israelerne er i færd med at opføre den kontroversielle mur, som for landsbyens beboere vil fratage dem adgangen til deres landbrugsjord.

Aktionen gik ud på at vise både national palæstinensisk og international enhed bag kravet om at opførelsen af muren skal stoppe. Aktivisterne havde lænket sig sammen i et rør, der blokerede for arbejdet med muren. Ved militærets ankomst blev aktivisterne brutalt fjernet fra stedet. Dette gik særligt ud over Palle Bo Mindal, som er alvorligt skadet på den ene arm. Han er blevet nægtet lægetilsyn.

De anholdte befinder sig pt. på politistationen i den ulovlige bosættelse Givat Zeev, hvor de er under forhør.

Så vidt vi erfarer ønsker de fire internationale fredsvagter ikke at underskrive evt. løsladelsespapirer før det sikres at også den palæstinensiske fange løslades.

Ninna og Palle har opholdt sig i den lille by Bil’in udenfor Ramallah, hvor internationale fredsvagter, israelere og lokale beboere fra landsbyen har gennemført 52 demonstrationer mod opførelsen af muren. Muren vil fratage adgangen til så godt som al landbrugsjord ejet af landsbyens 1300 beboere.

M.v.h.

Randa Sebelin

26 51 62 84

Palæstina Fredsvagter

http://www.palestinafredsvagter.dk/

**********

Foto fra anholdelsen taget af International Solidarity Movement (ISM) til fri afbenyttelse:

På billedet arrest1, sidder Palle i røret (lyst hår)

Yderligere fotos kan hentes på:

http://freckle.blogs.com/photos/strength_in_unity/index.html

Palæstina Fredsvagter

20. juli 2005

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Pressemeddelelser. Bogmærk permalinket.