Stop lukningen af Mas’ha bøndernes passage gennem Apartheidmuren

Riv Muren Ned Initiativet

Protestbrev: Stop lukningen af Mas’ha bøndernes passage gennem Apartheidmuren

København, d. 8. juli 2005

Til Israels Ambassade i Danmark

Lundevangsvej 4

2900 Hellerup

Stop lukningen af Mas’ha bøndernes passage gennem Apartheidmuren

Riv Muren Ned Initiativet i Danmark protesterer over nye overgreb på palæstinensere i forbindelse med bygningen af apartheidmuren som af staten Israel fejlagtigt kaldes en ’forsvarsmur’.

På trods af kendelsen i Den Internationale Domstol i Haag den 9. juli 2004 der erklærede muren illegal og krævede den revet ned; og på trods af en kendelse i Ísraels højesteret i juni 2004 der udtalte af bygningen af muren skulle reducere skaderne mod palæstinensernes til et minimum, så fortsætter Israel bygningen af muren og krænkelsen af palæstinensernes rettigheder og ødelæggelsen af deres livsgrundlag. Et eksempel er situationen i landsbyen Mas’ha på Vestbredden.

Israelsk militær har besluttet at lukke det eneste ’gate’ gennem hvilket Mas’ha bønderne har adgang til deres jorde, nemlig gate nr. 46.

Siden starten af bygningen af Muren har bønderne kun haft begrænset adgang gennem Muren, nemlig to gange om dagen, kl. 7.00 og kl.13.00 eller når det nu passede soldaterne at komme. Men for godt en uge siden erklærede israelsk militær at gate nr. 46 kun var et ”årstidsbestemt gate” og ville blive lukket de næste 6 måneder.

Hvis lukningen af gaten de næste 6 måneder gennemføres, vil det forhindre bønderne i at høste deres oliven, eftersom olivenhøsten normalt finder sted i oktober måned og november.

Lukningen af gaten vil endvidere forhindre bønderne i at høste deres grøntsager, pløje jorden omkring mandel- og oliventræerne osv.

Bønderne får af militæret at vide at de kan bruge et andet gate, men det er et gate som ligger 11 km borte. Og her skal bønderne bruge en tilladelse som de ikke har eller kun vanskeligt vil kunne få.

Kun 1/12 af Mas’ha jord ligger i dag inden for Muren. Og det er udelukkende boliger, huse og gårde, mens al jorden, som bønderne dyrker og lever af, ligger på den anden side af Muren!

Riv Muren Ned Initiativet i Danmark protesterer over denne kraftige chikane af de palæstinensiske bønder i forbindelse med bygningen af Muren.

– Stop chikanen af Mas’ha bønderne – Hold gate nr. 46 åben.

– Riv Muren Ned – Vi kræver sanktioner mod Israel

Riv Muren Ned Initiativet (Break down the Wall Initiative in

Denmark)

Griffenfeldsgade 41

DK-2200 Copenhagen N

cc. Det Danske Udenrigsministerium og pressen i Danmark og Palæstina

Dette indlæg blev udgivet i Analyser, Bosættelser, Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.