Israel arresterer Palæstinensisk præsidentkandidat

www.palestinemonitor.org

www.palestinemonitor.org kan man læse følgende

 

 

Israel arresterer Palæstinensisk præsidentkandidat Al Jazeera December 28, 2004 Israelsk politi har arrasteret en palæstinensisk præsidentkandidat under hans valgkampagne I Jerusalem, fortæller vidner til den seneste episode under opløbet i valget af Yasir Arafats efterfølger.

Mustafa Al-Barghuthis hjælpere fortæller at han blev taget med af politiet under et møde med palæstinensere i Jerusalems gamle by, som Israel har holdt besat siden 1967 under den Arabisk-Israelske krig, og annekteret som dets hovedstad uden international anerkendelse.

Palæstinensiske kilder siger at al-Barghuthi blev tilbageholdt a svært bevæbnede politimænd gra grænsepolitiet, som kørte ham til fængslet i ”the Russian Compound” i vest Jerusalem. Politiet sagde til ham: ”vi har ingen arrestordrer på dem”, og trak af sted med ham alligevel. Det fortæller Ihad al-Jariri, kampagne leder for den uafhængige kandidat.

Israelsk politi ville ikke strakt kommentere arrestationen, den anden af den slags episoder for al-Barghuthi, en af syv palæstinensiske kandidater i præsidentvalget den 9. januar på Vestbredden og i Gaza striben.

Tidligere denne måned fortalte al-Barghuthi hvordan israelske tropper havde schikaneret ham, banket ham og kort tilbageholdt ham på et checkpoint udenfor Jenin på Vestbredden. Militæret påstår at Al-Barghuthi og hans ledsagere havde nægtet dem adgang til at gennemføre en rutinemæssig gennemsøgning af deres bil. schikane SchikaneEn anden kandidat, Bassem al-Salhi fra det kommunisktiske folkeparti, blev også schikaneret og tilbageholdt efter at han forsøgte at komme ind i Jerusalem uden tilladelse.

Trods tilstedeværelsen af mange palæstinensiske modstandskæmpere, har Israel lovet at lette dens greb om Vestbredden og Gaza, så kandidaterne kan bevæge sig frit. Men Jerusalem forbliver et særligt følsomt område.

Israelske ledere har lovet ikke at tillade palæstinensiske kandidater at tale på åbne og offentlige steder, for at fastholde den israelsk påståede suverænitet over den besatte by.Palæstinensere ønsker at den hellige by som en delt hovedsted i deres kommende stat. Israel har udelukket dette, og sagt at Øst Jerusalems palæstinensere kan deltage i valgene som ”fraværende” vælgere (med brevstemme).

Oversat fra engelsk af Iben Baadsgaard Al-Khalil

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Kategori 601, Klip fra pressen, Pressemeddelelser. Bogmærk permalinket.