Palæstina Fredsvagter på Kultorvet

Palæstina Fredsvagter

Et barn er født

323 palæstinensiske børn under 15 år er dræbt under den anden Intifada.

57 israelske børn har lidt samme skæbne.

Historien om den 13årige pige, Iman Al Hams, der den 5. Oktober brutalt blev skudt gentagne gange af en israelsk officer i Rafah, Gaza, har gået sin gang i verdenspressen.

Men dét faktum at der hver eneste uge dræbes uskyldige børn i konflikten, er der ingen historie i. Det er blevet hverdagŠ desværre.

For to år siden afleverede Palæstina Fredsvagter 179 par sko til folketingsmedlemmerne som en julegave. Hvert par symboliserede ét af de dræbte børn i konflikten. Siden er tallet af dræbte børn mere end fordoblet.

For hver dag der går dræbes uskyldige civile palæstinensere for hver uge der går dræbes endnu et uskyldigt palæstinensisk barn. Dette må skabe eftertanke hos de ansvarlige politikere som indtil nu ikke har formået at være med til at skabe en løsning.

Kynisk kan man sige, at de 323 palæstinensiske børn i det mindste er sluppet for de daglige lidelser i de besatte områder. Her er alle børnene traumatiserede: De oplever slægtninge blive slået ihjel eller fængslet. De ser huse blive sprængt i luften og de oplever hver eneste dag at deres forældre bliver ydmyget af israelske soldater ved vejspærringer og checkpoints. De mister skolegang på grund af udgangsforbud og de oplever sig selv spærret inde bag pigtråd og mur.

Palæstinenserne har pt. ingen fremtid. De kan ikke planlægge en time frem, endsige et helt liv med uddannelse og job.

Måske kommer de gennem et checkpoint men de kan ikke komme tilbage. De stoppes i deres færden på grund af fornyede invasioner og udgangsforbud. En udsigtsløs fremtid som hos nogle er med til at lægge kimen til at give op, spænde sprængbæltet på og foretage den ultimative handling.

Udstilling på Kultorvet.

Palæstina Fredsvagter vil de næste tre lørdage i tidsrummet 12-15 være at finde på Kultorvet med en udstilling om børnenes vilkår i de besatte områder.

Udstillingen, som er opsat på en kopi af apartheidmuren, omfatter fotos, korte udtalelser fra palæstinensiske børn samt beretninger fra tidligere udsendte fredsvagter.

Derudover en oplyst kæde af 380 små papirlapper, der som en guirlande vil pryde Kultorvet. Hver papirlap indeholder navn, alder, sted og dato for drabet på det enkelte barn.

Vi håber med denne udstilling at forbipasserende vil standse op midt i juletravlheden, give de palæstinensiske børns vilkår en tanke og være med til at presse på for at en løsning af konflikten kan findes inden alt for mange uger og dermed inden alt for mange nye uskyldige børn må lade livet.

M.v.h.

Bent Erik Krøyer

20 81 88 32

Palæstina Fredsvagter

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.