Riv Muren ned

Boykot Israel

Opfordring til at støtte kampagne mod Muren

Kære …..

Perioden 10. – 17. november er udpeget som international uge for kampagnen ‘Break down the Wall’.

I Danmark har en lang række enkeltpersoner og organisationer dannet initiativet ‘Riv-Muren-Ned’ og indsamler underskrifter til støtte for grundlaget “Muren skal rives ned – vi kræver sanktioner”

– i første omgang blandt ‘kendisser’. De indsamlede kendis-navne skal sammen med det politiske grundlag trykkes i en stor annonce i en eller to landsdækkende aviser umiddelbart efter d. 17.11. Vi håber derfor du vil skrive under og være en del af den folkelige appel. På forhånd tak.

Skulle du have lyst til at yde et økonomisk bidrag , stort eller lille, til avisannoncen, så kan pengene indsættes på:

girokonto: 60088020 – Boykot

Israel Kampagnen, Griffenfeldsgade 41, 2200-N..

Venlig hilsen

Riv-Muren-Ned

Griffenfeldsgade 41

2200 Kbh.N – tlf. 26476598

——————————————————–

November 2004

Appel

Muren skal rives ned – vi kræver sanktioner!

Klar Haag-dom: Muren er ulovlig – og skal rives ned

Så klar var dommen fra den internationale domstol i Haag den 9. juli 2004. Lige så klar var beslutningen på den efterfølgende FN-generalforsamling, som konfirmerede Haag-dommen med 150 stemmer for (bl.a. EU-landene) og kun 6 imod, herunder Israel og USA Verdenssamfundets holdning er altså overordentlig klar, juridisk såvel som politisk.

Israel ignorerer dommen – og USA blåstempler dette

Israel havde allerede før dommen tilkendegivet, at man ville sidde dommen overhørig. Dette er juridisk muligt, fordi dommen ikke er bindende. Men at det politisk er muligt, skyldes kun, at Israel har sikkerhed for at USA vil nedlægge veto mod, at dommen opfølges politisk i FNs Sikkerhedsråd.

Når USA tilmed for nylig har sagt ja til en udbygning af bosættelserne på Vestbredden, så har de også sagt nej til deres egen “Køreplan for Fred”.

Israel skal presses – vi kræver sanktioner!

Haag-dommen bekræfter at der mere end nogensinde er brug for at forstærke presset på det israelske styre gennem konkrete mærkbare sanktioner. Danske og europæiske toppolitikere har gang på gang fordømt israelske overgreb og terrorhandlinger i de besatte områder. Men det er blevet ved ordene. For gang på gang har man afvist sanktioner, og med associeringsaftalen fra 2000 har man tvært imod belønnet Israel med særlige gunstige handelsvilkår.

Europa har magten til at presse Israel. Som Israels største handelspartner med 39 % af eksporten og 48 % af importen (1999-tal) er det kun et spørgsmål om vilje.

Det er derfor på høje tid med sanktioner. Fordi det er det mest effektive middel til at presse det israelske styre..

– Danmark skal kræve sanktioner mod Israel i FN’s Sikkerhedsråd.

– Danmark skal også arbejde for det i EU. Et første skridt er at ophæve associeringsaftalen med Israel

– Danmark skal selv gå i spidsen med sanktioner – som det skete mod Sydafrika.´

Hvis ingen bryder passiviteten, vil Sharon blot fortsætte. Resultatet bliver ikke fred. For man får ikke fred ved at spærre et folk inde bag en mur. Det vil i stedet betyde fortsat krig, terror og undertrykkelse. Sker det, vil muren stå som en skamstøtte over dansk og europæisk passivitet. Det må ikke ske.

Derfor kræver vi handling – og det skal være nu!

Undertegnede støtter ovenstående appel:

navn adresse tlf. / e-mail

Riv-Muren-Ned, Griffenfeldsgade 41, 2200 København N, tlf. 26476598

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Reportager/interviews. Bogmærk permalinket.