Retten til frie valg

Pernille Frahm, DPV

Retten til frie valg!!!

I anledning af den palæstinensiske leder Arafats meget kritiske tilstand udtaler formanden for Dansk Palæstinensisk Venskabsforening Pernille Frahm:

Den palæstinensiske leder Arafats tilstand er nu så kritisk, at det er på sin plads at forholde sig til den nye situation, der opstår, når palæstinenserne står uden leder.

Fra Dansk Palæstinensisk side vil vi opfordre den danske regering til at bakke op om palæstinensernes ret til selv at vælge den leder, der skal efterfølge Arafat.

Frygten er, at Israel støttet af USA vil stille krav til hvem de vil acceptere og bakke kravene op i form af hindringer for afholdelse af frie valg i Gaza og på Vestbredden.

Forudsætningen for at en ny leder får den opbakning, der skal til for at kunne forhandle med Israel er, at palæstinenserne giver ham opbakning. Den opbakning forudsætter demokratisk legitimitet. Der er ingen genvej uden om det palæstinensiske folk, hvis der skal opnås løsninger på konflikten. Alternativet til demokratiske valg risikerer at blive anarki, opløsning og bølger af terror mod tilfældige civile. Vi opfordrer Danmark til evt. gennem EU at stille krav til de israelske myndigheder om, at stoppe ethvert forsøg på at hindre demokratiet!

Pernille Frahm kan træffes på 4019 4410

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Mediekritik. Bogmærk permalinket.