Sharon – fra høg til Due????

Pernille Frahm, Læserbrev sendt 25.10 til BT

Sharon – fra høg til Due????

Det er så moderne at påstå at alt har byttet plads. Ole Grünbaun påstår at højre og venstre i dansk politik har byttet plads, og i går kunne man læse i BTs leder, at Etik Mejer Carlsen har opdaget at Sharon er blevet en fredsdue! Han efterlyser lidt begejstring i den anledning. Men helt ærligt: Begejstringen kan ligge på et meget lille sted. Forleden kunne man i bl.a. Jyllandsposten læse, hvordan en af Sharons top rådgivere Dov Weissglass forklarede, hvordan de havde været nødt til at finde på noget, der kunne sætte fredsplanen totalt ud af drift og forhindre opbygningen af en palæstinensisk stat i de besatte områder. De kom på ideen med rømningen af Ghaza. Dermed kunne man gøre den amerikanske offentlighed tilfreds og undgå at en anti-israelsk linje skulle brede sig i forbindelse med den amerikanske valgkamp. Rømningen af Gaza er naturligvis et skridt i den rigtige retning, men med dette skridt har Sharon fået USA’s opbakning til at blive på Vestbredden, og dermed forhindre en selvstændig levedygtig palæstinensisk stat. Fra EU’s side rumles der nu med at opgradere forholdet til Israel, på trods af deres brud med den allerede eksisterende told aftale mellem Israel og EU. Så Sharon har høstet mere end rigeligt ros, for sin endnu ikke gennemførte rømning af Ghaza. Hvis den gennemføres vil der fortsat være 1400 bosætttere i den nordlige del af området, og al ind og udrejse fra området vil være under Israelsk kontrol. Så er det så sært, at man ikke jubler, ved dette skridt, som bringer os fjerene fra en 2-stats løsning og dermed en holdbar fred i området ?

Pernille Frahm,

Formand for

Dansk Palæstinensisk Venskabsforening

Dette indlæg blev udgivet i Analyser, Bosættelser, Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.