SOM SYD-LIBANON – SÅ GAZA

Ole Olsen, DPV

SOM SYD-LIBANON – SÅ GAZA

I sommeren 2001 trak Israel sig ud af det sydlige Libanon – ud af den såkaldte “sikkerhedszone”, som angiveligt skulle hjælpe Israel sikkerhedspolitisk.

Siden tilbagtrækningen har der været fredeligt ved den israelsk/libanesiske grænse – ikke 100 pct, men næsten.

De seneste dage har Israel optrappet sin besættelse af Gaza med voldsomme angreb i især den nordlige del. Meningen er angiveligt at stoppe den palæstinensiske modstandskamp, bl.a. hindre angreb på israelske mål tæt på grænsen.

Det er såvel trist som tankevækkende, at Israel intet har lært af Syd-libanon, ikke har lært at tilbagetrækning giver fred, og at fortsat besættelse giver fortsat modstand. Det er sund fornuft som burde kunne forståes af enhver.

Israel burde indse at nøglen til fred ligger i tilbagetrækning fra alle besatte områder, jf. FN’s Sikkerhedsråds resolutioner. Men Israel udbygger konstant sin besættelse af Gaza, Vestbredden, Øst-Jerusalen og Golan. Hvad er mon meningen?

Ole Olsen

Munkesøvej 21B

4000 Roskilde

Dette indlæg blev udgivet i Boykotkampagne, Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.