Pernille Frahm kritiserer at Fogh-regeringen spænder ben for at EU kunne lægge pres på Israel.

Dagbladet Arbejderen

Annan lægger skylden hos Israel

Pernille Frahm kritiserer at Fogh-regeringen spænder ben for at EU kunne lægge pres på Israel.

5/10-2004

FN’s generalsekretær Kofi Annan kritiserede natten til lørdag Israel i FN’s generalforsamling. Annan sagde, at Israel skal overholde Geneve-konventionens forpligtelse til at beskytte civile under krigshandlinger.

Annan mener, at generalforsamlingen bør vedtage en resolution, som forpligter Israel. Hvis en resolution skal være bindende for Israel betyder det, at generalforsamlingen skal bringe sagen op i Sikkerhedsrådet.

Ud over kritikken af Israels blodige militære overfald på palæstinenserne i det nordlige Gaza, påpegede Annan også, at de israelske bosættelser i de besatte områder er illegale, og at byggeriet af muren ind på palæstinensisk jord skal stoppes, oplyser den arabiske tv-station al-Jazeera.

Generalsekretæren kritiserer oftest begge sider i konflikten. I denne tale lægger Annan ansvaret for de mange døde og sårede på Israel.

FN’s generalsekretær bakker også den danske leder af UNRWA op. Israels regering beskyldte i weekenden Peter Hansen for at “hade Israel” og for at se gennem fingre med at FN-ambulancer bruges til transport af palæstinensiske raketter.

UNRWA er FN’s hjælpeprogram for palæstinensiske flygtninge.

Peter Hansen har kategorisk afvist Israels beskyldninger. Det var en tom båre, som palæstinensere lagde ind i den ambulance, og som et israelsk spionfly fotograferede, lyder hans forklaring:

– Jeg har ingen problemer, og jeg har fået en opringning fra Kofi Annan, der ved, hvordan situationen er og har udtrykt sympati for, hvad jeg er udsat for og har givet mig sin støtte, sagde den danske UNRWA-chef søndag.

Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening kritiserer i skrape vendinger den israelske hær overfald i det nordlige Gaza. Foreningen sammenligner det med overfaldet i Rafah for fem måneder siden, hvor 40 civile palæstinensere blev dræbt, talrige såret og hundreder af huse ødelagt.

– Danmark fører en dobbeltmoralsk politik i Mellemøsten. På den ene side krævede man at Irak lever op til FN’s resolutioner, og hvad var det egentlig for resolutioner? På den anden side ser man gennem finge med, at Israel bryder enhver resolution, siger Pernille Frahm til Arbejderen.

SF’eren Pernille Frahm er formand for Dansk-Palæstinensiske Venskabsforening.

Hun mener ikke, at Anders Fogh Rasmussen kan påstå, at regeringen fører en retfærdig og balanceret politik i Mellemøsten når han i dag åbner Folketinget.

– Under ingen omstændigheder, lyder det vredt fra Pernille Frahm. Israel overtræder associeringsaftalen med EU og Danmark er et af de lande, som spænder ben for at EU tager denne aftale op til revidering i lyset af Israels brud på den.

/se

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Klip fra pressen, Kommentarer. Bogmærk permalinket.