HUSK ØST-JERUSALEM

Ole Olsen, Ikke bragt i Information

HUSK ØST-JERUSALEM

I en avisen lederartikel 7/10 om ufreden i Mellemøsten kunne man læse at 190.000 af Israels ialt 240.000 bosættere kunne forvente at blive boende i henhold til Sharons ensidige planer.

Der er vist grund til at minde om det rigtige antal bosættere. Det er nemligt næsten dobbelt så stort, idet de over 200.000 i Øst-Jerusalem skal tælles med. De er lige så meget illegale bosættere som de på Vestbredden og i Gaza.

Men det er desværre symptomatisk for de danske medier, nu også inklusiv Information, at Øst-Jerusalem er blevet glemt. Det er da ellers blandt andet diverse fredsplaners nægtelse af palæstinensernes ret til en del af deres hovedstad, der for alvor har fået palæstinenserne til at miste troen på en retfærdig løsning.

Ellers kan jeg helt tilslutte mig lederens kritik af den nuværende europæiske holdning til konflikten, som bl.a. kom til udtryk ved seneste afstemning i FN’s sikkerhedsråd. Det bekræftes gang på gang, at EU er økonomisk kæmpe, men en udenrigspolitisk kylling!

med håb om optagelse

og venlig hilsen

Ole Olsen

fhv. formand for Dansk-palæstinsisk Venskabsforening

Munkesøvej 21B

4000 Roskilde

46 35 98 05/39 17 33 81

Dette indlæg blev udgivet i Analyser, Gamle indlæg, Klip fra pressen. Bogmærk permalinket.