Forkerte tal

DPV

Forkerte tal

400.000 – ikke 231.000 bosættere

Både Berlingske og Jyllandsposten har bragt misvisende oplysninger i deres ellers gode artikler om prisen på det israelske bosættelsesbyggeri (Israel: Kostbar besættelse, Jyllands-Posten 1. oktober 2003 og Løftebrud: Israel bruger mia. på ulovlige bosættelser, Berlingske Tidende 26. september 2003)Langt de fleste israelske kilder, både officielle og uofficielle såsom Peace Now og avisen Ha´aretz, regner ikke Øst Jerusalem som en del af de besatte områder, da byen er blevet annekteret af Israel i begyndelsen af 1980´erne. Palæstinenserne og det internationale samfund regner stadig Øst Jerusalem som besat områder. De israelske kilder medregner oftest ikke bosætterne i dette by-område af Vestbredden, og antallet af bosættere bliver betydeligt lavere end ellers. Begge artikler angiver antallet af bosættere i de besatte områder til 231.000, mens det reelle tal er næsten dobbelt så stort (godt 400.000), hvis man inkluderer bosætterne i Øst Jerusalem. For nærmere oplysninger om antallet af bosættere se www.fmep.org

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Klip fra pressen. Bogmærk permalinket.