Berlingskes reelle sympati!

DPV

At Berlingske Tidende er en proisraelsk avis hersker der ingen tvivl hos blandt andre mig. Det er der utallige eksempler på. Og det er da fair nok. Det er jo et demokratisk land vi lever i. Men at avisen er med til at forvandle fakta til fup er godt nok yderst sjældent.

Avisens leder den 8. september er endnu et eksempel på den fordrejning af sandhed der desværre fremkommer fra tid til anden i avisens spalter.

Under overskriften Terroren i centrum beskylder lederen netop den såkaldte palæstinensiske terror for at være hovedproblemet i den igangværende konflikt og for at den seneste våbenhvile brød sammen. Lodret forkert.

Faktum er, at for det første har Israel brystet sig med ikke at være en del af den ensidige våbenhvile fra palæstinensiske gruppers side. Og sikke en interesser for fred når Israels krigsgeneraler i hele fem uger (våbenhvilens varighed) dræbte ikke færre end 23 palæstinensere heriblandt flere under 13 års alderen. Sharon fortsat sine snigmord på palæstinensiske aktivister mens de palæstinensiske helte forsøgte forgæves at bevare roen.

For det andet så forholdte sig sådan at ingen israelere var blevet dræbt i de ca. fem uger våbenhvilen varede. Og det er ikke et postulat fra min side, men er et faktum der altså stemmer overens med den førende israelske menneskeretsorganisation B’Tselems registering af israelske ofre under våbenhvilen.

Filmen knækkede da det mægtige Israel dræbte et højtstående medlem af den politiske gren af Hamas bevægelsen. Og til sidst kom det fejlslagne mordforsøg på bevægelsens grundlægger Sheik Ahmad Jassin. Derfor og kun derfor kom det palæstinensiske prompte svar med selvmordsbomben mod en bus i Jerusalem

Groft sagt så er forskellen på den såkaldte palæstinensiske terror! Og Sharons terror, at der falder ofre fra palæstinensernes side hver eneste dag. Imens falder de israelske ofre for de palæstinensiske gruppers svar på én dag. Sådan er det når det omhandler en kamp mod en overmagt som det israelske militær regime.

Berlingske Tidende kan gøre en forskel ved at notere at hovedproblemet i den israelsk/palæstinensiske konflikt er, og har i øvrigt altid været, den ulovlig israelsk besættelse af de palæstinensiske områder Gaza og Vestbredden og alt hvad der følge med af uhyrligheder. Konfiskation af land, sprængning af huse, vilkårlig fængsling og drab, bosættelser, omdannelse af hele det besatte områder til ET kæmpe fængsel for mere en 3,5 millioner Palæstinensere. Og sidst og ikke mindst vor tids Berlin mur. Endnu et monument over den zionistiske arrogance og hersker mentalitet.

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Klip fra pressen. Bogmærk permalinket.