Jens Nauntofte og www.Palaestina-info

DPV

Nauntofte og www.Palaestina-info

I slutningen af juli (d. 27./28.) bragte Berlingske Tidende en forside-artikel, hvoraf det fremgik at Jens Nauntofte følte sig misbrugt og ført bag lyset af Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening og Bjørn Meidell, der er redaktør på undervisningshjemmesiden palaestina-info.dk.

Nauntofte indvilgede i foråret 2002 i at levere bidrag til den nye undervisningshjemmeside og hans indlæg på denne hjemmeside har siden oprettelsen af hjemmesiden i efteråret 2002 været vel besøgte. Ifølge Nauntofte er han ikke blevet informeret om, at hjemmesiden er oprettet på initiativ fra Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening, der ligeledes har søgt fondsmidlerne til projektet. Nauntofte har derfor bedt redaktør Bjørn Meidell om at fjerne artiklerne fra hjemmesiden.

At Venskabsforeningen har taget initiativet til oprettelsen af hjemmesiden – der i dag har en af Venskabsforeningen selvstændig og uafhængig redaktion – fremgår tydeligt af introduktionen på hjemmesiden og af de breve, der er sendt til bidragsyderne.

Venskabsforeningen ser derfor Nauntoftes reaktion i sammenhæng med den hetz, som Dansk Folkeparti gennem sommeren har kørt på DR´s journalister, der arbejder med Mellemøsten. Ophavsmanden til historien i Berlingske Tidende var da også Søren Espersen fra Dansk Folkeparti, der i dag må siges at være en af Sharons bedste venner i Danmark.

Inden palaestina-info fik fjernet artiklerne fra hjemmesiden, modtog redaktionen et par breve fra lærere, der oplyste, at de ville skynde sig at gemme siderne, så de fortsat kunne bruge dem i undervisningen. De nu bort-censurerede artikler kan da også stadig findes via Google, der gemmer gamle sider (uden censur så vidt vides). Søg da på Jens Nauntofte jødisk nationalhjem eller Israels lobby. Hvis siden ikke kommer frem er det muligt at klikke på Google linket Cached, der er adgangen til de gamle, af Google registrerede artikler – før de blev fjernet fra nettet.

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Kommentarer, Nyhedsbreve. Bogmærk permalinket.