Apartheid

Søs Nissen, DPV

Apartheid.

Da 1990´ernes fredsproces startede i 1991 kunne palæstinenserne færdes frit på Vestbredden, i Gaza og Øst Jerusalem. I takt med fredsforhandlingerne lukkede Israel gradvist flere og flere områder af med hegn, mure og checkpoints.

Det samme sker i dag. Mens det internationale samfund taler om den seneste fredsplan (Køreplanen) bygger Israel uhindret flere og større mure omkring palæstinenserne. Mere end 10 års byggeri har skabt en virkelighed med Bantustans og Apartheid*.

Læs mere om muren, checkpoints og Bantustans mv. på denne hjemmeside. Brug søgefeltet til at finde artiklerne.

Se det seneste kort over mur-byggeriet på Vestbredden her:

Se billeder fra en hverdag under besættelse under kategorien dokumentation/fotos.

* Apartheid var den styreform, der fungerede i Syd Afrika før 1994. Sorte og hvide var adskilte og de sorte havde ingen rettigheder i samfundet. Mange sorte var tvunget til at bo i de såkaldte Bantustans (også kaldet Homelands), der blev sammenlignet med indianer-reservater. De hvide Sydafrikanere kaldte disse Homelands for stater. Israel med Sharon i spidsen ønsker ligeledes at give palæstinenserne en stat i deres aflukkede områder.

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Møder. Bogmærk permalinket.