12.000 flere bosættere

DPV

12.000 flere bosættere

Den israelske bosættelse Kfar Darom i Gaza har i 2002 haft en befolkningsvækst på over 17 % selvom bosættelsen har været under kraftigt beskydning fra palæstinenserne i Gaza. Generelt har der været en fin vækst i bosættelserne i 2002 på i alt ca. 5,8 % ifølge tal fra det israelske indenrigsministerium. Ca. halvdelen af væksten skyldes naturlig vækst dvs. nyfødte børn, mens den anden halvdel er 6000 nye tilflyttere. Væksten er størst i de store bosættelser og i de ultra-ortodokse bosættelser.

Tal fra det israelske statistiske bureau viser desuden, at der var ca. 20.000 bosættere, der forlod de besatte områders bosættelser, mens 30.000 flyttede til bosættelserne. Peace Now Settlement Watch mener, at tallet af fraflyttere er større, idet mange bosættere reelt er flyttet, men indtil videre har undladt at melde adresse-ændring. Repræsentanter for bosætternes regionale råd (de såkaldte Yesha Councils) mener omvendt, at tallet af tilflyttere er højere, idet der er mange uregistrerede bosættere i de såkaldte ”forposter” (Outposts) samt i såkaldte ”nabo-kvarterer” (til eksisterende bosættelser). Begge disse former for nye bosættelser er blot endnu ikke officielt anerkendte af Indenrigsministeriet og derfor er beboerne ikke talt med i statistikken. Repræsentanterne for bosætterne mener, at der reelt er tale om yderligere 14.000 flere bosættere (end de 12.000 som ministeriet har angivet) og dermed i alt 240.000 bosættere i områderne (tallet inkluderer ikke bosættere i Øst Jerusalem (ca. 200.000).

Refereret fra Ha´aretz 11.2.2003. Læs hele artiklen om udviklingen i bosættelserne i 2002 på www.danpal.dk Brug søgefeltet og skriv Vækst i bosættelserne

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Kommentarer. Bogmærk permalinket.