Et jødisk hjem i Palæstina

DPV

Et jødisk hjem i Palæstina, bygget med bajonetter

”Valget står mellem et jødisk Palæstina baseret på militarisme og imperialisme, og en pacifistisk politik hvor begreber som ”en jødisk stat” eller ”en jødisk majoritet” eller til og med ”et jødisk nationalhjem” må komme i anden række og udviklingen i Palæstina af et jødisk åndeligt, pædagogisk, moralsk og religiøst centrum må komme i første række.

Den grundlæggende forudsætning for det sidste er en overenskomst med araberne. (…) men denne samarbejdets politik indgiver unægtelig større håb om fremgang end opbygningen af et jødisk hjem (nationalt eller ej) ved hjælp af bajonetter og undertrykkelse.

Hvad mere er, et jødisk hjem i Palæstina, bygget med bajonetter og undertrykkelse, er ikke værd at have selv om det skulle blive til virkelighed.”

Judah Magnes i 1929 i et brev til Chaim Weizmann 1929.

Citeret i ”Det tabte Land” af Gøran Rosenberg.

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Klip fra pressen, Kommentarer, Måedens citat. Bogmærk permalinket.