Et Apartheid regime

Haaretz

Et Apartheid regime

Den tidligere israelske statsadvokat (1993-1996), Michail Ben-Yair, udtalte følgende til det israelske dagblad Haaretz d. 3. marts 2002 :

”6-dages krigen blev påtvunget os. Men krigens 7. dag, som begyndte d. 12. juni 1967 og er fortsat frem til i dag, er et resultat af vores egne valg. Vi valgte entusiastiskt at blive en koloni-magt, der ignorerede internationale aftaler, eksproprierede jord og flyttede bosættere fra Israel ud i de besatte områder. Vi valgte at stjæle og finde gode undskyldninger for disse ugerninger. Vi ønskede inderligt at beholde de besatte områder, og udviklede derfor to juridiske systemer: et som var progressivt og liberalt og gældende i Israel; og et andet som var barbarisk og ondsindet i de besatte områder. I praksis etablederede vi et apartheid-regime i de besatte områder umiddelbart efter vi erobrede dem. Dette regime eksisterer fortsat idag.”

Klippet fra Special Report on Settlements, marts 2002

Dette indlæg blev udgivet i Analyser, Gamle indlæg, Klip fra pressen. Bogmærk permalinket.