DEMONSTRATION FREDAG I SOLIDARITET MED PALÆSTINENSERNE

Ole Olsen, DPV

DEMONSTRATION FREDAG 3/11 2000 I SOLIDARITET MED PALÆSTINENSERNE

PRESSEMEDDELELSE

Der er påny brug for dansk solidaritet med palæstinenserne. Det mener en samlet dansk venstrefløj og flere organisationer.

De indkalder derfor til demonstration fredag den 3. november kl. 17 ved Israels Ambassade i København.

Demonstrationen foregår under parolerne “Solidaritet med palæstinenserne”, “Stop Israels terror” og “Israel ud af de besatte områder”.

Blandt arrangørerne er folketingspartier som SF og Enhedslisten og organisationer som Mellemfolkeligt Samvirke, mens Dansk Palæstinensisk Venskabsforening står som anbefaler.

– Medierne fremstiller den palæstinensiske konflikt, som om der står to jævnbyrdige “uromagere over for hinanden. Men det er Israel, der er den veludrustede besættelsesmagt, mens palæstinenserne er det besatte og undertrykte folk, der er nødt til at forsvare sig med sten, siger Irene Clausen fra arrangørerne.

Hendes pointe understøttes af en dugfrisk statistisk, udarbejdet af Mustafa Barghouti, der var i Danmark tidligere på året. For Union of Palestinian Medical Relief Committees udsendte han mandag i denne uge en oversigt over de – på det tidspunkt – 144 dræbte og omkring 500 sårede palæstinensere. Den viser, at de israelske soldater skyder for at dræbe: 48 procent af de dræbte palæstinensere er døde af sår i hoved og hals og 50 procent af sår i bryst og mave.

– Mange palæstinensere er blevet skudt i hovedet og nogle i baghovedet, mens de har været på flugt fra soldaternes ild, oplyser Mustafa Barghouti.

Også et dansk-støttet projekt har været mål for den israelske hærs ødelæggelser. Det gælder et handicap-center i Beit Sahour nær Betlehem. Centret drives af YMCA (Young Men Christian Association). Det var netop til dette projekt, at danske gymnasieelever og hf-studerende samlede penge ind ved den årlige Operation Dagsværks-dag i 1998.

Fra sent på eftermiddagen fredag den 27. oktober til tidlig på morgenen lørdag den 28. oktober

blev centret ramt af bomber fra israelske kamphelikoptere og af skud fra en nærliggende militærforlægning. Ødelæggelserne er omfattende, oplyser YMCA.

På demonstrationen fredag den 3. november kl. 17 ved den israelske ambassade på Lundevangsvej 4 i Hellerup taler:

* Line Mulvad, der netop er vendt hjem efter at have været voluntør for Folkekirkens Nødhjælp i Jerusalem

* Amneh Hawwa, palæstinensisk læge, bosat i Danmark, medlem af Dansk Palæstinensisk Venskabsforening

* Jan Mathiesen, næstformand i Hotel- og Restaurationspersonalets Fagforening København

* Rasmus Voss, Internationalt Forum.

Demonstrationen arrangeres af: AFA, APK, Boykot Tyrkiet Komiteen, Demos, DKP/ML, Enhedslisten, Feministisk Koordinering, Internationale Socialister, Internationalt Forum, KPiD, Mellemfolkeligt Samvirke, Organisationen af Fedaiin (mindretal), Rebel, Rød Ungdom, SF, Venstresocialisterne

Demonstrationen anbefales af: Dansk Palæstinensisk Venskabsforening

TIL REDAKTIONERNE

Line Mulvad, der netop er vendt hjem efter at have været voluntør for Folkekirkens Nødhjælp i Jerusalem, giver gerne interviews.

Hun kan kontaktes på telefon 2824 1449. Hun kan også oplyse mere om ødelæggelserne af det dansk-støttede handicap-center.

Union of Palestinian Medical Relief Committees kan kontaktes via hjemmesiden http://www.upmrc.org eller via e-mail mrs@baraka.org.

Mustafa Barghouti kan nås på organisationens telefon 00 972 2 583 3510.

Yderligere oplysninger og kommentarer fås ved henvendelse til arrangører og anbefalere af fredagens demonstration eller hos Internationalt Forum (3537 1888 / 3537 1889 / if@cikadenet.dk)

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Klip fra pressen. Bogmærk permalinket.