Israel bekendtgør nye restriktioner for udlændinge på Vestbredden

Shadi Fadda

Israel bekendtgør nye restriktioner for udlændinge på Vestbredden

Shadi Fadda 30.12.2006

Udlændinge skal nu fremover på forhånd ansøge de israelske myndigheder om indrejse til Vestbredden. Udover det visa man generelt får ved grænserne, som alle er under israelsk kontrol, skal udlændinge henvende sig på kontorer inde i Israel for at ansøge om visa for indrejse til Vestbredden. Det er allerede til-fældet med Gaza-striben, hvor meget få udlændinge af de israelske check -point-vagter får tilladelse til indrejse.

Chefen for PLO’s Departement for Forhandlinger, Dr. Sa’eb Erekat, meddelte i fredags, at Præsident Abbas havde modtaget et brev fra den israelske regering angående dette spørgsmål. Dr. Erekat sagde, at der i de kommende dage vil fremkomme yderligere informationer, da det nu foreliggende er det foreløbige svar på et spørgsmål, som Præsident Abbas stillede til den israelske Premierminister under deres nylige møde.

Nye bestemmelser vedrører ægtefæller, ansatte i internationale institutioner, repræsentanter for internationale organisationer, forretningsfolk, journalister og volontører. De vil få mulighed for at få 3-måneders visa, lige som det nu er tilfældet. Men nu vil det tilsyneladende blive muligt at få et 27-måneders fornyelsesvisa uden at skulle rejse ud.

Udlændinge skal imidlertid have visa fra ambassader og konsulater inden for Israels grænser, før de kan rejse ind i de “palæstinensiske territorier”, som israelerne udtrykker det. Som forholdene er nu, er det første spørgsmål, man bliver stillet over for ved grænsen hvorvidt man har til hensigt at “tage til noget palæstinensisk område”. Dette spørgsmål bliver stillet til såvel palæstinensere som udlændinge , og hvis det besvares bekræftende medfører det som oftest et afslag på udstedelse af visa.

Grupperinger, der er gået i brechen for “ret til indrejse” for udlændinge hvoraf mange i de senere måneder er blevet nægtet indrejse og deporteret, er ikke fremkommet med nogen vurdering af de nye restriktioner, da tidligere israelske løfter om at gøre tingene lettere for udlændinge faktisk i hvert enkelt tilfælde har gjort tingene vanskeligere.

Oversat fra engelsk for DPV af Karl Aage Angri Jacobsen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Kommentarer. Bogmærk permalinket.