Hjemkaldelse af sydafrikansk ambassadør fra Israel

Shaddi Fada, Shaddi Fada

Hjemkaldelse af sydafrikansk ambassadør fra Israel

Shaddi Fada 18.12.2006

Palestine Solidarity Committee i Sydafrika og dens støtter opfordrer til hjemkaldelse af den sydafrikanske ambassadør fra Tel Aviv og til sanktioner mod Israel.

På en pressekonference, der i dag blev afholdt i Sydafrika opfordrede Palestine Solidarity Committee, COSATU (Congress of South African Trade Unmions, der repræsenterer 2.2 millioner arbejdere) og South African Council of Churches til hjemkaldelse af ambassadøren i Israel og til iværksættelse af sanktioner mod Israel.

På konferencen talte Willie Madisha (SOSATU’s formand), Eddie Makue generalsekretær for South African Council of Churches) Ali Halimeh (palæstinensisk ambassadør i Sydafrika), Virginia Tilley (forfatter), Na’eem Jeenah, der var ordstyrer, Salim Vally (Palestine Solidarity Committee) og Patrick Kraven (talsperson for COSATU). De udsendte følgende fælleserklæring:

“Vi, delegerede fra organisationer og bevægelser, som repræsenterer og har opbakning fra flertallet af sydafrikanere, vender os imod og fordømmer de israelske grusomheder i Palæstina, og vi fremkommer med følgende opfordring:

* Vi opfordrer den sydafrikanske regering til øjeblikkeligt at hjemkalde den sydafrikanske ambassadør fra Tel Aviv og til at iværksætte processen med at bringe diplomatiske forbindelser med Israel til ophør

* Vi opfordrer alle sydafrikanere til at etablere en stærk, magtfuld og beslutsom kampagne med boykot og sanktioner mod den israelske apartheidstat indtil besættelsen bliver bragt til ophør.

* Vi opfordrer sydafrikanerne til at indstifte en national aktionsdag i solidaritet med det palæstinensiske folk og til at markere den med mobile masseaktioner rundt omkring i landet

* Vi opfordrer den sydafrikanske regering til at sikre at ingen sydafrikaner – på nogen som helst måde – gør tjeneste i de Israelske Besættelsesstyrker og at enhver sydafrikaner, der gør det, vil blive retsforfulgt i henhold til Loven om Forordningen for Militær Bistand i udlandet

*Vi kræver, at Israel øjeblikkeligt trækker alle Israelske Besættelsesstyrker tilbage fra Gaza og bringer besættelsen af palæstinensisk jord til ophør.

* Vi kræver, at Israel retter sig efter bestemmelserne i internationale humanitære love og menneskerettighedslove og afstår fra kollektiv afstraffelse af civile palæstinensere (i henhold til FN’s Menneskerettighedsråds erklæring udstedt 06.06.2006)

* Vi opfordrer Israel til at løslade alle tilbageholdte palæstinensiske ministre og lovgivere og til at løslade alle politiske fanger – deriblandt hundreder af kvinder og børn

* Vi opfordrer EU til at sætte en stopper for de alvorlige sanktioner, som fra europæisk side er rettet mod den Palæstinensiske Myndighed (PNA) som straf for at palæstinenserne har udøvet deres demokratiske ret og valgt en regering, de havde tillid til

* Vi opfordrer FN til at iværksætte den vejledende kendelse fra Den Internationale Domstol vedrørende Israels Apartheidmur

* Vi opfordrer FN til at sikre, at Israel opfylder sine forpligtelser i henhold til international lov

Oversat fra engelsk for DPV af Karl Aage Angri Jacobsen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Kommentarer. Bogmærk permalinket.