Så meget ballade for én soldat fra besættelsesmagten Israel

DPV

Så meget ballade for én soldat fra besættelsesmagten Israel

Pressemeddelelse fra DPV

Hvad med de ca. 10.000 palæstinensere som har været tilbageholdt i flere år uden rette gang eller anklager.

Aktionen den 25. juni foretaget af modstandsbevægelsen i Gaza mod besættelsesstyrkerne kan på ingen måde betegnes som en terror aktion. Alle internationale love berettiger et besat folk som det palæstinensiske at gøre modstand mod en brutal overmagt som det israelske.

36 civile palæstinensere er blevet dræbt alene siden den 21. juni. Heraf 8 børn under 14 år. Palæstinenserne har på intet tidspunkt mærket til en massiv opmærksomhed omkring drab på civile palæstinensere og på ingen måde en international mobilisering for at få standset de vilkårlige drab der foretages af den israelske hær. Palæstinenserne har i mange år bedt indtrængende det internationale samfund om at gribe ind overfor israelerne for at få løsladt nogle – hvis ikke alle – de ulovlige tilbageholdte palæstinensere i det mindste som et tillids – skabende – skridt.

Israel må indse at den med sin arrogante retorik hvor den hårdnakket nægter at forhandle om løsladelse af kvinder og børn under 18 år fra de israelske fængsler til gengæld for at få sin soldat tilbage, vil på ingen måde tjene det overordnet formål. Nemlig at skabe et klima der er gunstigt til en genoplivning af fredsprocessen. En aktion dybt ind i Gaza vil ikke kun koste israelerne dyrt men også den palæstinensiske civil befolkning vil blive ramt hårdt i Gazas tætbefolket flygtningelejre og områder.

Dansk Palæstinensiske Venskabsforening opfordrer den danske regering til at gøre sin yderste for at tale israelerne til fornuft. En aktion mod et forsvarsløst Gaza med en mægtig militær maskine som den israelske kan ikke opfattes som andet end et overgreb mod den palæstinensiske civilbefolkning som det ofte er sket.

Med venlig hilsen

Dansk Palæstinensisk Venskabsforening

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Kommentarer. Bogmærk permalinket.