Israel et “afskyeligt og foragteligt” regime

Electronic Intifada

Israel et “afskyeligt og foragteligt” regime

Irsk parlamentariker kritiserer Israel

Sinn Fein 30. Juni 2006

Ovenstående ytring blev fremsat at Angus O. Snodaigh, Sinn Fein-medlem i det irske parlament og sit partis ordfører i menneskerettigheds- og internationale spørgsmål.

Sinn Feins ordfører i internationale og menneskerettighedsspørgsmål har betegnet Israel som “et af de mest afskyelige og foragtelige regimer på kloden”. Under en udspørgen af udenrigsminister Dermot Ahern i the Dail (det irske parlament,o.a.) idag, sagde han, at Israels kidnapning af 25 demokratisk valgte palæstinensiske repræsentanter viser “Israels engagement i ikke så demokratiske principper”.

Han sagde: “Israel er uden tvivl et af de mest afskyelige og foragtelige regimer på kloden“. Ifølge FN’s Generalsekretær for politiske anliggender blev der i måneden forud for tilfangetagelsen af den israelske soldat dræbt mindst 49 palæstinensere, deriblandt 11 børn, af israelske styrker og såret 259. Et angreb på landjorden blev igangsat i går med indsats af tanks, bulldozere, tusinder af soldater, bakket op af beskydning fra luften og ødelæggelse af central civil infrastruktur, herunder broer og Gazas el-værk“.

“Bombningen af civil infrastruktur antager omfang af en kollektiv afstraffelse og en forbrydelse mod menneskeheden; og Israels bortførelse af omkring 25 demokratisk valgte palæstinensiske repræsentanter viser den sande natur af dets engagement i ikke så demokratiske principper”.

“Minister Ahern må gøre rede for hvorvidt Udenrigsministeriet godkender anvendelsen af Shannon(-lufthavnen,o.a.) til overførsel af helikoptere eller nogen som helst form for militært materiale til Israel. Han må også tilkendegive om han er enig i den rolle, som denne stat har spillet ved salg og at overførsel af våben og militært udstyr til kræfter, der krænker menneskettighederne, er absolut uacceptabelt og ufortøvet skal ophøre, og hvilke skridt han vil tage for at sikre, at det bliver bragt til ophør“.

“Den israelske bosætters død er dybt beklagelig og jeg opfordrer de palæstinensere, der holder den israelske soldat fanget, om ikke at skade ham.

Oversat fra engelsk for DPV af Karl Aage Angri Jacobsen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Møder. Bogmærk permalinket.