Det israelske valg er ovre, men tyveriet fortsætter!

DPV

Det israelske valg er ovre, men tyveriet fortsætter!

D. 30 marts markerede palæstinensere verden over Jordens dag til minde om konfiskation af palæstinensisk jord tilbage i 70érne. Flere blev dræbt, adskillige såret og flere hundreder blev arresteret i forbindelse med en fredelig protest over bosætteres tyveri af palæstinensisk jord.

Men intet har hjulpet og tyveriet fortsætter. I dag er knap 5700 km2 jord blevet stjålet fra palæstinenserne til israelske bosættelser, veje og tunneler.

Valget i Israel har bragt Olmert som ny regeringsleder. I starten af valgkampen fremlagde han sine planer: En ensidigt dikteret fred, hvor Israel stjæler omkring 40% af Vestbredden, og lader den ulovlige mur være fremtidens grænse mellem Israel og Palæstina.

Hans begrundelse er, at man ikke kan forhandle med Hamas, der vandt det palæstinensiske valg i januar i år. Men begrundelsen ligner mere og mere end dårlig undskyldning for at fortsætte den israelske politik: Fortsat tyveri af palæstinensisk jord og vand! For tidligere begrundede Sharon alt ondt med den daværende palæstinensiske leder Arafat.

I øvrigt er Olmerts krav om at Hamas anerkender Israel dobbeltmoralsk. Hvornår har Israel nogensinde respekteret palæstinenserne og anerkendt deres rettigheder? Hvornår har Israel rettet sig efter international lov?

Dansk Palæstinensisk venskabsforening opfordrer den danske regering til at protestere overfor den israelske regering over deres misligholdelse af international ret, deres undertrykkelse af det palæstinensiske folk og deres tyveri af land og vand.

Læs mere i sidste nummer af PalæstinaNyt

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Kommentarer. Bogmærk permalinket.