Israel vil boykotte diplomater, der mødes med repræsentanter for HAMAS

Agence France Presse 9. april 2006

Israel vil boykotte diplomater, der mødes med repræsentanter for HAMAS

JERUSALEM (AFP) – Israels fungerende premierminister Ehud Olmert har bekendtgjort, at hans regering vil boykotte udenlanddske diplomater, der mødes med medlemmer af den ny HAMAS-ledede palæstinensiske regering. Beslutningen blev truffet på et særligt møde, som Olmert holdt for at diskutere Israels politik lige efter at den ny palæstinensiske regering under ledelse af den radikale islamistiske bevægelse blev indsat i sidte måned.

”Fremmede besøgende, der mødes med repræsentanter for HAMAS vil ikke få tilladelse til at mødes med israelske israelske repræsentanter”, sagde Olmert i en udtalelse, der blev udsendt efter mødet i søndags. Boykotten minder om den, der blev iværksat over for den nu afdøde palæstinensike leder Yasser Arafat før hans død i november 2004. Ministre fra andre lande der mødtes med Arafat kunne kun mødes med israelske repræsentanter, når de på et senere tidspunkt vendte tilbage til regionen.

Skønt skridtet tager sigte på at få hvem som helst til at afstå fra at indgå i samtaler med HAMAS , hed det sig i udtalelsen, at repræsentanter, der mødes med den moderate præsident for den Palæstinensiske Myndighed (PA) ikke ville blive afvist. Israel anser HAMAS for at være en terroristisk organisation og har svoret på ikke at have nogen kontakt til den ny palæstinensiske regering med mindre bevægelsen afskriver anvendelsen af vold og anerkender den jødiske stats ret til at eksistere.

Den fungerende premierminister, som er blevet sat til at lede den ny israelske regering efter at have vundet sidste måneds valg, gentog også at Israel ikke ville have kontakt til den ny HAMAS-ledede palæstinensiske regering og kaldtre den ”en fjendtlig myndighed”. HAMAS har gennemført dusinvis af anti-israelske selvmordsangreb siden starten på den palæstinensiske intifada i september

2000, omend intet i løbet af det seneste år.

Oversat fra engelsk for DPV af Karl Aage Angri Jacobsen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Kommentarer. Bogmærk permalinket.