Debatmøde om palæstinensernes fremtid

SFU-Århus

Debatmøde om palæstinensernes fremtid  Mandag d. 24. april kl. 16.30-18.00 på Gellerup Bibliotek, Gudrundsvej 78, 8220 BrabrandMødet foregår på engelsk.  I hele verden findes der 4,1 millioner palæstinensiske flygtninge, som enten selv er flygtet fra deres hjemland Palæstina eller hvis forældre eller bedsteforældre er blevet fordrevet fra deres land. Alene i Danmarks findes mellem 30.-40.0000 af palæstinensisk herkomst.SF’s ungdom har inviteret nogle palæstinensere, der lever i Israels arabiske nabolande til Danmark for at fortælle deres historie. Et af hovedformålene med besøget er at medvirke til lære at skelne mellem vores etniske minoritetsgrupper og kende deres etniske, sociale og historiske baggrunde for immigrationen som forudsætning for at løse eventuelle aktuelle integrationsproblemer.    Et andet formål med besøget er at vise sammenhænge mellem nationale, regionale og globale forhold, samt mellem sikkerheds-, migrations-, indenrigs- og udenrigspolitik. Hermed er håbet, at kunne gøre palæstinensernes situation mere vedkommende for danske medborgere og beslutningstagere. Der kommer en palæstinenser fra Syrien og en dansk-palæstinenser fra Gaza.  Indledningsvis vil oplægsholderne kort fortæller om palæstinensernes situation og forholdene i de lejre de kommer fra. Derefter fortæller de om deres arbejde i deres lokale organisationer for at forbedre deres forhold. Den sidste del af mødet skal bruges til åben debat med udgangspunkt i oplægget og situationen efter valgene i 2006 om hvordan hvordan man kan arbejde for at forbedre palæstinensernes stilling og hvordan fremtiden ser ud.  Vi håber at se jer alle sammen, På vegne af SFU ÅrhusMartine  Mødet er arrengeret af SFU-Århus    

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Pressemeddelelser. Bogmærk permalinket.