Nyt fra Mellemøsten?

Afvist læserbrev til Jyllandsposten

Nyt fra Mellemøsten?

Ifølge JP’s leder i lørdags er alt vendt på hovedet i Israel/Palæstina-konflikten med Hamas’ sejr i valget blandt palæstinensere på Vestbredden og i Gaza.

Jovist er valget en nyhed, men de grundlæggende problemer er altså de samme: Den israelske besættelse af palæstinensisk territorium, de 450.000 bosættere, den israelske mur dybt inde på palæstinensisk jord, den israelske modvilje mod at tage et medansvar for palæstinensiske flygtninge, osv, osv.

Hvis man tog JP og mange andre avisers formidling for pålydende, skulle man jo tro at nøglen til fred i Mellemøsten ligger alene hos palæstinenserne. Det er ikke tilfældet. Den ligger først og fremmest hos Israel, som aldrig har forhandlet seriøst med palæstinensiske ledere, hvor moderate de end har været.

Med venlig hilsen

Ole Olsen

Munkesøvej 21B

4000 Roskilde

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Kommentarer. Bogmærk permalinket.