Retssag mod aktivister sætter Apartheid-Israel under anklage

Anti-Apartheid Wall Campaign

Retssag mod aktivister sætter Apartheid-Israel under anklage

Palestinian grassroot Anti-Apartheid Wall Campaign,28. januar 2006

Syv palæstinensiske aktivister står i denne uge anklaget for en britisk domstol, men vil bruge retssagen til at sætte fokus på opfordringen til boykot af og tilbagetrækning af investeringer i Apartheid-Israel. De vil fremføre det argument, at sanhandel med israelske sekskaber, der tjener på besættelsen og undertrykkelsen af det palæstinensiske folk, er illegal og skal bringes til ophør.

I november 2004 deltog aktivisterne i en blokade uden for det israelske landbrugseksport- & importselskab AGREXCO’s britiske hovedkvarter. Selskabet ejes for 50%’s vedkommende af den israelske stat og er den største importør af israelske landbrugsprodukter i den Europæiske Union. En stor del af disse produkter importeres fra bosættelser på Vestbredden. Blokaden forhindrede al trafik med køretøjer ind og ud af bygningen i adskillige timer, før gruppen blev arresteret.

De protesterende, som forsvares af en palæstinensisk sagfører vil i retten argumentere med, at deres handling tog sigte på, at forhindre overtrædelser af international lov, som understøtes af AGREXCO. I en tidligere høring sidste september bestemte dommeren, at AGREXCO – som bedriver sine aktiviteter på besat palæstinensisk område – skal bevise, at dets virksomhed er lovlig.

Aktivisternes forsvarer vil gøre brug af en række internationale ekspertvidner for at understrege sine klienters lovlige grundlag og behovet for en økonomisk boykot af Apartheid-Israel. Forsvarsadvokaten vil også indkalde adskillige palæstinensere til at aflægge visnesbyrd på førstehånd om den destruktive virkning af Agrexco’s virksomhed i den besatte Jordandal.

Solidaritetsaktivister rundt om i Storbritanien afholder med udgangspunkt i retssagen en række parallelle arrangementer for at gøre opmærksom på besættelsen og den omsiggribende boykotkampagne, bl. a. pressekonferencer, kulturelle palæstinensiske arrangementer og offentlige møder.

Oversat fra engelsk for DPV af Karl Aage Angri Jacobsen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Kommentarer, Reportager/interviews. Bogmærk permalinket.