Dansk-palæstinensere rystet over aktion i Gaza

DPV

Dansk-palæstinensere rystet over aktion i Gaza

København, tirsdag /ritzau/

Aktionerne vendt mod Danmark er dybt skadelige for palæstinenserne her i landet, mener næstformand i venskabsforening, der overvejer at rejse til Palæstina.

Næstformand Fathi El Abed fra Dansk Palæstinensisk Venskabsforening er rystet over tirsdagens aktion i Gaza By, hvor palæstinensere afbrændte et billede af statsminister Anders Fogh Rasmussen (V).

– Ingen palæstinensere i Danmark kan støtte en sådan aktion. Det er forkasteligt og dybt skadeligt for al den goodwill og sympati, som palæstinenserne efter mange år har fået opbygget i Danmark. Aktionerne de seneste dage med afbrænding af Dannebrog i Nablus på Vestbredden og nu billedet af statsministeren sætter vores arbejde mange, mange år tilbage, siger Fathi El Abed til Ritzau.

Han er som næstformand for venskabsforeningen, der tæller omkring 700 medlemmer, parat til at rejse til Nablus og Gaza i et forsøg på at få de aktionerende palæstinensere i tale.

– Er der opbakning til det, er jeg klar til at rejse og forklare den gruppe, der har brændt Dannebrog af, hvor skadelige dens aktioner er. Der skal i så fald handles hurtigst muligt, mener Fathi El Abed.

Han er ikke overrasket over, at de dramatiske begivenheder finder sted i Nablus og Gaza, som har været fuldstændig afskåret fra omverden.

– Det er heller ikke overraskende, at truslerne mod Danmark i denne sag kommer fra Irak og Palæstina, som er gennemmilitariserede samfund, der i mange år har været berørt af krig og uro, siger Fathi El Abed.

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Klip fra pressen. Bogmærk permalinket.