Israel afviser palæstinensisk søgsmål mod tidligere Shin Bet leder.

APF

Israel afviser palæstinensisk søgsmål mod tidligere Shin Bet leder.

Agence France Presse

9. december 2005

JERUSALEM – Israel afviste fredag et søgsmål indgivet af palæstinensere mod tidligere israelsk sikkerhedsleder som “kynisk manipulation” af ekstremister.

I søgsmålet, der blev indgivet torsdag til New Yorks forbundsret, står der, at Shin Bet direktør Avi Dichter er ansvarlig for et luftangreb i juli 2002, som dræbte 15 mennesker på Gazastriben, og at man derfor søger om en ikke nærmere bestemt erstatning.

Søgsmålet søger også om en klassificeret status for de overlevende samt for slægtninge til dem, der blev dræbt.

“Vi anser dette som en kynisk manipulation af forbundsretten af grupper med en ekstremistisk dagsorden,” sagde Mark Regev, talsmand for det israelske udenrigsministerium.

Under angrebet blev der kastet en et-tonbombe, der dræbte Salah

Shehadeh, top hamas-medarbejder, blacklisted for at være hjernen bag selvmordsbomber, samt 14 andre, deriblandt ni børn.

Regev sagde, at Israel havde været i kontakt med andre lande, inklusive USA og Storbritannien, som kunne stå over lignende anklager mod soldater, der kæmpede i Irak eller i den globale kamp mod terror.

I september blev en pensioneret israelsk general om bord på et fly i London Heathrow og vendte tilbage til Israel, da han havde fået et tip om, at han ville blive arresteret netop vedrørende det samme luftangreb.

Britisk politi annullerede senere arrestordren, som var udstedt, efter at en menneskerettighedsgruppe havde underskrevet en klage mod generalen.

http://www.haaretz.com/hasen/spages/655820.html

Oversat fra engelsk af Flemming Dyrman

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Kommentarer, Pressemeddelelser. Bogmærk permalinket.