Manipulation om Palæstina

debat i Jyske Vestkysten

Manipulation om Palæstina

Af Fathi El-Abed

Næstformand, Dansk Palæstinensisk Venskabsforening

JydskeVestkysten – onsdag den 26. oktober 2005

Vibeke Lokes indlæg (25/9) om Israel er en sand svada af gamle usande argumenter og postulater.

VL nævner selv filistrene og postulerer, at de intet har med palæstinenserne at gøre. Lodret forkert. Nok har Palæstina ikke altid heddet det.

Men det var grækernes betegnelse for landet, for det var netop filistrene (arabisk for palæstinensere), der kom fra de græske områder, der havde slået sig ned længe før israelitterne kom som nomade folk og erobrede landet.

Skal vi endnu længere tilbage så var landet beboet af Kanaanæerne – som kom fra den arabiske halvø – og landet var kendt som Kanaans land.

Palæstinenserne er ikke imod, at der skal bo jøder i Palæstina. Min modstand mod de fanatiske jødiske bosættere mønter sig i, at de stjæler land og vand fra palæstinenserne samt vansirer det palæstinensiske landskab med deres bosætter veje (forbeholdt bosættere).

Jeg har noget imod at de overfalder, ydmyger og i flere tilfælde dræber unge som gamle palæstinensere. Jeg har noget imod – og for at tage eksemplet Gaza – at de kun 7000 bosættere sad på 38% af Gazas areal og på det mest frugtbare jord, hvor det er rigest med vandressourcer. Og det vel at mærke i et i forvejen meget tørstigt Gaza.

Jeg har noget imod at disse fanatiske individer var skyld i, at intet mindre end 20.000 israelske soldater befandt sig konstant i Gaza for at beskytte dem.

Og at Gaza var i flere år opdelt til n nord, syd og mellem områder, hvor de 1,4 millioner palæstinense re var stuvet sammen i usle byer, landsbyer og flygtningelejre uden mulighed for at bevæge sig frit i deres eget land.

Håber Vibeke Lokes trives under sit ophold i et af de mange ulovlige bosættelser på den besatte palæstinensiske Vestbred. Fred er hun tilsyneladende ikke interesseret i. Kun i fanatiske jøders ve og vel.

Dette indlæg blev udgivet i Analyser, Gamle indlæg, Kommentarer. Bogmærk permalinket.