Protester markerer 9. juli hvor en martyr blev begravet i Beit Liqya

Stop The Wall Campaign

Protester markerer 9. juli hvor en martyr blev begravet i Beit Liqya

Seneste nyt fra Grassroot Palestinian Anti-Apartheid Wall Campaign , 10. july 2005

Ét år efter dommen afsagt af Den Internationale Domstol i Haag, gik palæstinenserne fælles på gaden til støtte for “Riv muren ned NU!”.

Sammenstød fulgte begravelsen af en ung martyr, Mahyoub Assi, hvor landsbyboere tog til deres marker i det område hvor den 15-årige blev myrdet.

Ramallah

Over tusind palæstinensere samledes i Ramallahs gader på en højrøstet og trodsig måde. Marchen startede efter en pressekonference holdt klokken 10 af Den Nationale Komite For Modstand Imod Apartheid Muren.

Medlemmer af koalitionen udtrykte støtte for den eskalerende græsrods-modstand imod Muren, og dannede en platform omfattende boykot og sanktions-intitiativer, som middel til at isolere israelsk apartheid.

Efter pressekonferencen gik demonstranterne til den centrale moske på Abdel Nasser Gade, hvor liget af den unge martyr befandt sig.

Efter en speciel bønne-seance tog over 1000 palæstinensere til gaderne bærende martyren, hvor de forlangte at Muren blev revet ned, og at den brutale israelske besættelse skulle ophøre.

Beit Liqya

Beit Liqya var scene for intense sammenstød 9. juli sent om eftermiddagen efter begravelsen af Mahyoub Assi. Landsbyboere marcherede til området hvor han blev myrdet fredag d. 8. juli, og blev mødt af en massiv gruppe fra besættelsesstyrkerne.

De angreb demonstranterne med en række gummikugler og lydbomber og brugte store mængder af tåregas efterladende mange palæstinensere halvkvalt.

Sammenstødene resulterede i to sårede. Zahi Ragib – 13 år og vidne til mordet på Mahyoub – blev ramt i hovedet af en gummikugle og blev behandlet på en lokal klinik. Jihad Atiya – 17 år – blev ramt i hånden af en gummikugle.

Beit Liqya landbyboere demonstrerede deres totale modstand imod Apartheid Muren og den israelske besættelse, og erklærede at deres modstand ville forsætte.

Mahyoub Assi blev myrdet af besættelsesstyrkerne fredag d. 8. juli. Han blev skudt i hovedet og brystet af besættelsesstyrkerne i et område tæt på Murens konstruktion, hvor Assi-familien ejer land.

Kafr Thulth

Landsbyboere marcherede til Jubara-området for at fjerne en række vejspærringer anbragt af besættelsesstyrkerne for at hindre deres bevægelse. Palæstinenserne blev mødt af et stort antal besættelsesstyrker i området, som erklærede området til at være ”lukket militær område”.

Efter en kortvarig modstand gik landsbyboerne til Kufr Thulth for igen at blive konfronteret af besættelsesstyrkerne, som hindrede deres adgang ved hjælp af pigtråd.

Stave blev anvendt til at slå palæstinenserne væk fra deres landområder, sammen med en masse tåregas og gummikugler.

Samtidig var demonstranter allerede samlet i landsbyen og holdte et åbent møde med taler og opfordringer til at forsætte deres modstand imod besættelsens ghetto-politik, og løfter om at forsætte palæstinensisk urokkelig støtte til landområderne blev afgivet.

Trods den fortsatte vold begået at besættelsesstyrkerne, som har efterladt 4700 palæstinensere døde – hvoraf 10 døde imens de modsatte sig Murens opførelse, forsætter forskellige fællesskaber med at yde modstand.

I sidste uge blev dele af fundamentet for Muren ødelagt i landsbyen Bil’in, hvilket er et udtryk for palæstinensernes løfte om at implementere Den Internationale Domstols afgørelse med deres bare hænder.

Endvidere, imens domstolens afgørelse understregede “ikke at anerkende den illegale situation skabt af murens opførelse” og ikke at “yde nogen hjælp eller assistance i at opretholde situationen skabt af denne”, er Verdensbanken og dens politiske herrer i G8 begyndt at udtænke en række planer for at gøre ghettoficeringen permanent.

Senest har USA bidraget 50 millioner $ i direkte bistand for at finansiere checkpoints, vejspærringer og højteknologiske terminaler for at kontrollere palæstinensernes bevægelse i deres eget land.

Samme regering som for 16 år siden fejrede Berlin Murens fald som deres sejr, er nu deltagere i Apartheid Mur-projektet og Besættelsen, som forsøger at fordrive palæstinenserne fra deres land. Med den voksende modstand er det åbenlyst at palæstinenserne aldrig vil acceptere Apartheid Muren og kolonialiseringen af deres land.

http://stopthewall.org/latestnews/962.shtml

Oversat for DPV fra engelsk af Abdullah Domurcuk

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.