En pro-palæstinensisk gruppe, der vil afskære båndet til AFL-CIO

E.J. Kessler, Forward

En pro-palæstinensisk gruppe, der vil afskære båndet til AFL-CIO

Af E.J. Kessler, Forward, 22.juli 2005

En stærkt- venstreorienteret pro-palæstinensisk gruppe prøver at bringe en resolution til panelet på AFL – CIO kongressen i næste uge og forlanger at arbejder-forbundet afstår fra kontakter til Israel og fra selskaber, der handler med Israel, i flg. jødiske aktivister, der håber de kan måle tiltagene.

Gruppen, Arbejd for Palæstina, fejlede i et tidligere forsøg på at få et lokalt forbund til at vedtage en lignende resolution. På AFL-CIO kongressen kan en hvilken som helst deltager stille et forslag til panelet.

De jødiske arbejds-aktivister sagde, at Arbejd for Palæstina-resolutionen sandsynligvis vil mislykkes overfor kongressen og blive sendt til en komité, fordi den er i strid med AFL- CIO-politikken. AFL -CIO, som har investeret kraftigt i israelske kontakter, har en bestemt politik, der opponerer mod indblanding, idet de mener, at der bør investeres i grupper, der arbejder for fred, incl. Israel og moderate palæstinensiske styrker.

Arbejd for Palæstina er en søsterorganisation til Al Awda: Den palæstinensiske ret til tilbagevendings- koalitionen , som beskriver sig selv som “en bredt-baseret ikke partisk global sammenslutning af tusinder af græsrods-aktivister, incl.studenter og organisatoriske repræsentanter, som er optaget af de palæstinensiske flygtninges ret til at vende tilbage.

I følge deres Web site har de tilknytning til venstre-orienterede palæstinensiske partier og til en marxistisk domineret anti-krigs-koalition, International Answer.

Meddelelser til Arbejd for Palæstina og til AL Awda, som bad om en kommentar, blev ikke besvaret.

Ledere af den amerikanske arbejderbevægelse har længe opretholdt tætte bånd til Israel, den blev grundlagt af socialister og har en af verdens mest aktive arbejderbevægelser, repræsenteret af den kæmpestore General Federation of Arbejdere, eller Histadrut.

Lederen af kommunikationen for israelske kontakter, Raphael Rothstein udtalte om resolutionen:

“Vi mener, den er forkert anvendt og vil fuse ud. For amerikanske arbejdere er Israel et land med en fælles sag.

Oversat fra engelsk for DPV af Birthe H. Christensen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.