ILO: Arbejdernes situation i besatte arabiske områder forværres.

Xinhua General News Service

ILO: Arbejdernes situation i besatte arabiske områder forværres.

Xinhua General News Service 27. maj 2005.

GENEVE – Arbejdernes situation i de besatte arabiske områder er fortsat ekstremt vanskelig på trods af et nyt klima for dialog mellem israelere og palæstinensere, ifølge en rapport udsendt fredag aften af Den Internationale Arbejdsorganisation, ILO.

Arbejdsløshedsprocenten i 2004 i de besatte arabiske områder steg til næsten 26%, og nåede en rekordhøjde på 224.000, angav rapporten, der var udarbejdet til ILO´s årlige 15-dages samling fra 31. maj til 16. juni.

Ifølge rapporten er mindre end halvdelen af alle arbejdsdygtige mænd, og kun 10% af de arbejdsdygtige kvinder, i de besatte områder i de arabiske lande beskæftigede.

Dette nødvendiggør en hurtig ophævelse af grænselukningerne, bedre adgang til det israelske arbejdsmarked og forbedrede handelsfaciliteter, såvel som et stop for diskrimination mod arabere i det besatte syriske Golan, angav rapporten.

Rapporten ledte specielt opmærksomheden mod den ekstremt høje arbejdsløshed på 40% blandt 15 til 24-årige unge mennesker, hvilket er halvanden gange den totale arbejdsløshedsprocent.

I 2004 lever omkring halvdelen af befolkningen, 1.8 millioner mennesker, under fattigdomsgrænsen i de besatte palæstinensiske områder.

Oversat for DPV fra engelsk af Dorte Marianne Dihver.

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Klip fra pressen. Bogmærk permalinket.