Rejsebeskrivelse fra en dag i præsidentvalgkampen

Pernille Frahm, DPV

Hermed endnu en lille rapport fra vores rejse.

Pernille Frahm skriver hjem fra Venskabsforeningens Projektstilsynsrejse med deltagelse af også  Fathi el-Abed, Hans Nebel, Poul Milberg og Jytte Hilden. Dagen har været præget af søndagens præsidentvalg og de vanskeligheder kandidaterne møder.

Dagen i dag har fortrinsvis staaet i valgkampens tegn. Fathi deltog i et pressemoede med Mustafa Bargouthi her i Jerusalem. Efter pressemoedet ville Barghouti tage til Al Aqsa moskeen, men blev arresteret paa vej ind. En del tumult opstod, men saavidt vi ved kom ingen til skade. Barghouti blev saavidt vi ved faengslet midlertidigt for sidenhen at blive transporteret udenfor byen og sat i en bil tilbage til Vestbredden.

Dette harmonerer jo ganske daarligt med loefterne om at praesidentkandidaterne ville faa mulighed for at bevaege sig frit i forbindelse med valgkampen.

Senere paa dagen deltog vi i et valgmoede, hvor alle kandidaterne var indbudt, men kun to moedte op – Abu Masen sendte en tale, der blev laest op ved moedets start, og Barghourti var formentlig stadig under arrest.

Fathi, undertegnede og Jytte Hilden, som er ankommet i dag vil tilbringe selve valgdagen formentlig her i Jerusalem og evt i Ramallah mens Poul og Hans forsoeger at komme til Ghaza. Vi har ikke kunnet faa klar besked, og faar det heller ikke foer vi staar ved overgangen til Ghaza om hvorvidt vi kan komme ind eller ej. Fathi vil de under ingen omstaendigheder give tilladelse.

Ellers virker det som om kun ganske faa her i Jerusalem vil stemme. Det er ganske kaotisk, for de faa, der kan faa tilladelse til at afgive deres stemme i selve Jerusalem faar meget ringe information om, hvor de saa kan stemme henne.

Nu i dag har vi hoert, at der kan stemmes paa posthuset og i form af brev stemmer. Det har ophidset mange, for det er som ikke at kunne stemme i sit eget land til sit eget valg. De oevrige skal udenfor byen og stemme paa en raekke udvalgte steder, som heller ikke er klart praeciserete – folk ved simpelthen ikke hvor, de kan stemme, og det vil afholde ganske mange fra at kaste sig ud i alle besvaerlighederne med tjekpoints osv for maaske tilsidst at opdage, at de er kommet igennem til et forkert afstemningssted.SalamPernille.-

Dette indlæg blev udgivet i Analyser, Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.