Sultestrejke mod Muren

AIC

Sultestrejke mod Muren fortsætter

(AIC) 6. juli 2004 – Palæstinensere og israelere fortsætter en sultestrejke i protest mod den israelske mur i A-Ram ved Øst-Jerusalem.

Et par håndfulde aktivister begyndte i sidste uge aktionen for at skabe opmærksomhed om Muren her kort tid før Haag-domstolens snarlige afgørelse.

Sultestrejken foregår på den historiske vej mellem Jerusalem og Ramallah. Området er i øjeblikket omdannet til et stort byggeområde med lange rækker af betonmure, der skal rejses i den kommende tid.

Nogle af de sultestrejkende er prominente politikere og aktivister. Det palæstinensiske Knesset-medlem Azmi Bishara er en af dem. Men også ledere som Hatem Abdel Kader, Ahmed Ghneim, Abdel Latif Gheith, As’ad Musilmani, Suheir Khader, Terry Bulata, Jamal Jum’a, Musa Abu Gharbiyeh og Jude Abdalla fra landbrugsorganisationen PARC, Abdel Kader El Husseini, leder af Orient House (søn af den afdøde Faisal Husseini)deltager. Også borgmestereen fra A-Ram sultestrejker.

Den kendte israelske aktivist Michael Warschawski fra Alternative Information Center er også med i selskab med activisterne Yehudit Ha’rel og Haim Hanegbi.

Dette indlæg blev udgivet i Analyser, Bosættelser, Gamle indlæg, Reportager/interviews. Bogmærk permalinket.