Boykot-appel

Badil

Boykot Israel

Gennemtving respekt for og implementering af international lov, menneskerettigheder og FN’s resolutioner

Appel fra palæstinensiske borgerrettighedsorganisationer, august 2002

I september 2001, et år efter at alle internationale anstrengelser for at standse Israels voldelige militære undertrykkelse af den anden palæstinensiske opstand på Vestbredden og Gaza var mislykkedes, mødtes omtrent 3000 organisationer fra hele verden til Den 3. Verdenskonference imod Racisme i Durban i Sydafrika og vedtog deres NGO-erklæring og handlingsprogram. Disse NGO-dokumenter forholder sig til racisme og racistisk diskrimination, der er beslægtet med de grundlæggende årsager til den israelsk-palæstinensiske konflikt, inklusive den militære besættelse og nægtelsen af palæstinensiske flygtninges og internt fordrevnes ret til at vende tilbage til deres hjem og ejendomme.

Allerede i Durban var repræsentanter for 3000 borgerrettighedsorganisationer fra hele verden enige om en appel om global boykot og sanktioner mod Israel, herunder NGO-handlingsprogrammet:

1. Opfordringer til at igangsætte en international bevægelse imod israelsk apartheid – ligesom imod det tidligere apartheidsystem i Sydafrika – gennem et globalt solidaritetsnetværk inden for det civile samfund, FN-systemet, erhvervsliv og interessegrupper for at gøre en ende på sammensværgelsens tavshed mellem landene, særligt EU og USA (artikel 424).

1. Opfordringer til det internationale samfund om at gennemtvinge en politik med fuldstændig isolation af Israel som en apartheidstat på linje med det tidligere Sydafrika, hvilket betyder indførslen af påtvungne og omfattende sanktioner og embargo, afbrydelse af alle forbindelser (diplomatiske, økonomiske, sociale og militære) mellem alle lande og Israel (artikel 425).

Et år efter Durban er Israel i færd med at destruere det palæstinensiske civilsamfund og dets politiske ledelse og genoprette den direkte militære besættelse af Vestbredden og Gaza. Mere end nogensinde – beskyttet af USA og tolereret af EU – krænker Israel international lov, menneskerettighederne og FN’s resolutioner.

Derfor byder vi som medlemmer af det palæstinensiske civilsamfund alle de nylige initiativer velkommen, som boykotter Israel, og som er blevet sat i gang i mange dele af verden. For frihedens og retfærdighedens skyld i Palæstina og i verden opfordrer vi solidaritetsbevægelsen, NGO’erne, akademiske og kulturelle institutioner, firmaer, politiske partier og fagforeninger såvel som bekymrede enkeltpersoner til at styrke og udbrede den globale Boykot Israel-kampagne.

Israel boykotter international lov og menneskerettighederne – vi boykotter Israel!

Med solidariske hilsner

Jerusalems Institut for Anvendt Forskning http://www.arij.org

Det Arabiske Center for Landbrugsudvikling (ACLD)

Badil Støttecenter for Palæstinensiske Indbyggeres og Flygtninges Rettigheder http://www.badil.org

Sammenslutningen af Fagforeninger i Palæstina (GFTUP)

Den Øverste Koordinationskomité for Lokalkomiteerne for Rehabilitering af Handicappede, Vestbredden

Det Palæstinensiske Selskab for Beskyttelse af Menneskerettigheder og Miljø (LAW)

Det Palæstinensiske Center for Fred og Demokrati (PCPD)

Den Palæstinensiske Sammenslutning af Kvindelige Aktionskomiteer (PFWAC), Nablus

Det Palæstinensiske NGO-netværk (PNGO) http://www.pngo.net

Foreningen af Palæstinensiske Fanger

Palæstinensiske Flygtninges Folkekomiteer, Vestbredden og Gaza

Indbyggere fra Ødelagte Palæstinensiske Byer og Landsbyer i Palæstina i 1948, Ramallah

Sammenslutningen af Landbrugskomiteer (UAWC)

Sammenslutningen af Sundhedskomiteer

Sammenslutningen af Palæstinensiske Medicinske Nødhjælpskomiteer (UPMRC) http://www.upmrc.org

Sammenslutningen af Ungdomscentre i Palæstinensiske Flygtningelejre (UYAC)

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Klip fra pressen. Bogmærk permalinket.