Fred med ret

DPV

Jeg manglede et ekstra hovedet at tage mig til, da jeg 9/3 læste avisen historie om palæstinensisk misbrug af danske midler – til at fremlægge synspunkter ved den internationale domstol i Haag om den israelske mur på Vestbredden.

For det første er det rent sludder i overskriften at tale om en “palæstinensisk retssag”. Der er tale om at FN’s generalforsamling med kun 8 stemmer imod har besluttet at bede den internationale domstol om en vurdering af murens lovlighed. I den sammenhæng er det vel naturligt at jurister redegør for den palæstinensiske opfattelse? Ellers ville palæstinenserne jo ligesom Israel udvise foragt for FN’s beslutning og Domstolens opgaver.

For det andet er det utroligt, at Troels Lund Poulsen med opbakning fra Gitte Seeberg mener at involvering af en domstol svarer til at “bekrige” hinanden. Jeg har ellers lært fra barnsben at retsforhandlinger var en civiliseret måde at afgøre uenigheder på, ligesom jeg opfatter såvel den internationale domstol i Haag som den internationale straffedomstol som vigtige elementer i et internationalt retssamfund.

Jeg ser faktisk frem til at min avis kritisk spørger Troels Lund Poulsen, Gitte Seeberg og mange andre om, hvad de har gang i, når de aktivt vil medvirke til at sparke benene væk under FN’s beslutninger og den internationale retsorden.

(indlægget er bragt i Politiken 14/3)

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Pressemeddelelser. Bogmærk permalinket.