USA øger støtten til Israels militær

DPV

Det Hvide Hus vil bede Kongressen om at give Israels militær i alt 2,22 milliarder dollar (14 mia. kr.) i finansåret 2005. Det er 60 millioner dollar eller 383 millioner kroner mere end den amerikanske støtte i det kommende budgetår. Det oplyste udenrigsministeriet sent mandag 3. nov. amerikansk tid.Forhøjelsen er i tråd med en aftale fra 1990 om, at USA’s økonomiske støtte til Israel årligt reduceres med 120 millioner dollar (767 mio. kr.), mens der til gengæld lægges 60 millioner dollar til den militære støtte. I en pressemeddelelse understreger udenrigsministeriet, at USA fortsat vil arbejde på at forstærke Israels sikkerhed og “fastholde Israels kvalitative styrke over for enhver kombination af fjender”. Israel er det land, der modtager mest økonomisk hjælp fra USA, og i budgetåret 2002 drejede det sig om 600 millioner dollar (3,8 mia. kr.), som ifølge aftalen fra 1990 helt skal være nedbragt i 2008. Foruden den årlige økonomiske og militære støtte giver USA over en treårig periode Israel internationale lånegarantier til en samlet værdi af ni milliarder dollar svarende til 57 milliarder kroner.

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Klip fra pressen. Bogmærk permalinket.