Sharon afviser palæstinensisk stat

The Guardian

Sharon afviser palæstinensisk stat

(Klippet fra The Guardian den 28-02-2003. Oversat og hentet fra Folkekirkens nødhjælps hjemmeside www. noedhjaelp.dk).

Udmeldingen fra Sharon kommer blot et døgn efter at den amerikanske præsident George W. Bush talte om, at der skulle oprettes en palæstinensisk stat efter en krig i Irak

Kun få timer inden Ariel Sharon præsenterede den nye israelske regering afslørede han i det israelske parlament, Knesset, at han har trukket sig tilbage fra tidligere udmeldinger om oprettelsen af en palæstinensisk stat ud fra en amerikansk plan.

Ifølge Sharon var det ikke muligt at forene de forskellige parter i den nye koalitionsregering om støtte til den amerikanske plan, skriver Guardian fredag. Desuden har Sharon lavet en aftale med ultraortodokse National Union om ikke at trække nogen bosættelser tilbage fra de besatte områder og fortsætte bosætternes ekspansion.

Den palæstinensiske forhandler, Saeb Erekat, sagde, at Sharons udmelding ødelægger enhver mulighed for fremskridt og fred i området. ‘Han siger, at der ikke er noget vejkort, ikke nogen fredsproces. Det er en regering for bosætterne, fra bosættelserne og af bosætterne,’ sagde Erekat ifølge Guardian.

Lederen af det israelske Arbejderparti, Amram Mitzna, kritiserede også Sharons regeringsdannelse, som ødelæggende for fremtidige fredsforhandlinger med palæstinenserne.

FOLKEKIRKENS NØDHJÆLP . NØRREGADE 13 . 1165 KØBENHAVN K . TLF 33 15 28 00 . EMAIL: MAIL@DCA.DK

Dette indlæg blev udgivet i Analyser, Gamle indlæg, Klip fra pressen, Kommentarer. Bogmærk permalinket.