Kvinder giver liv…

Grethe Bille, DPV

Kvinder giver liv…

– i ordets bogstaveligste forstand. Det er kvinder, der føder børnene, ogdet er kvinder, der giver føde til børnene og fører livet videre, mensmændene fører modstandskamp. Sådan har det været siden tidernes morgen, ogsådan er det stadigvæk i samfund i krise.

I en kaotisk hverdag i Gaza og på Vestbredden er det kvinderne, der bærerhovedansvaret for at få familien til at fungere, og der påhviler dem derfor enganske særlig byrde. Samtidig repræsenterer kvinderne et stort potentiale forudvikling, bl.a. fordi de står for 60% af landbrugsproduktionen.

Ti års fredsforhandlinger har ikke ført til dannelsen af en fri oguafhængig palæstinensisk stat, som det var håbet. Tværtimod fortsætterbesættelsen, og års isolation og krig har skabt en håbløs situation blandtpalæstinenserne. Den tilspidsede politiske situation har skabt storarbejdsløshed og voldsomme økonomiske forringelser for familierne. Kvindernessituation er derfor vanskelig.

Giv Palæstinas kvinder et bedre liv

Den palæstinensiske landbrugsorganisation PARC hjælper økonomisk dårligtstillede kvinder i Gaza og på Vestbredden. På en række kvindecentre fårkvinderne rådgivning, uddannelse og økonomisk støtte til at starteindkomstskabende projekter til forbedring af deres familiers levevilkår. Defår også mod til at træde frem og deltage som ligeværdige borgere i dereslokalsamfund.

Projektets udviklingsformål er at øge palæstinensiske landbokvindersindflydelse på de lokale beslutningsprocesser. Det skal tillige forbedrekvindernes indkomstmuligheder og dermed gavne egne samt levevilkårene ilandsbyerne. Projektets umiddelbare formål er at styrke kvindernesudviklingsmuligheder ved etableringen af 20 nye kvindecentre samt ved atopretholde undervisnings- og træningsaktiviteter i 10 allerede eksisterendecentre. De 30 kvindecentre vil være til direkte gavn for mindst 1200 kvinder,men vil have en positiv betydning for en langt større del af befolkningen, somer bosiddende i nogle af de fattigste og mest traditionelt indstilledelandområder, hvor kvindernes stilling i samfundet er svagest. Den voldsommeoptrapning af konflikten og de israelske lukninger af de palæstinensiskeområder har gennem det sidste 1½ år været årsag til omfattende menneskeligeog økonomiske tab.

Kvindecentrene støttes fra Danmark af Dansk-Palæstinensisk Venskabsforeningmed hjælp fra Danida. Men kvinderne har også brug for din støtte. Du kanvære med til at give håb og konkret støtte til palæstinenserne på enfremadrettet måde ved at støtte vores indsamling. Det er hjælp til kvinder inød, men også hjælp til selvhjælp.

Ved at støtte indsamlingen er du med til at forbedre kvindernes mulighederfor at give livet videre til børn og voksne på en værdig måde.

Adresse: C/o Elsebeth Holm Sødalen 15 2820 Gentofte tlf. 35 35 48 68 e-mail: danpal@danpal.dk GIRO NR. 000-1015

Indsamlingen støttes af …Kirsten ThorupNaser KhadarAnne Grete HolmsgaardMorten ThingEbbe Kløvedal ReichAldrig mere KrigFredsfondenArbejdernes Internationale ForumKvindernes Internationale Liga for Fred og SikkerhedFN-ForbundetMellemfolkeligt Samvirke1. maj Fonden

Dette indlæg blev udgivet i Boykotkampagne, Gamle indlæg, Møder. Bogmærk permalinket.