Grundlaget for ”BOYKOT ISRAEL”- kampagnen 2002

Boykot Israel kampagnen

Grundlaget for ”BOYKOT ISRAEL”- kampagnen 2002

Israel mangler åbenlyst viljen til en retfærdig og varig fred iMellemøsten.

I årtier har den israelske statsmagt trodset beslutninger fraverdenssamfundet og FN’s generalforsamling om palæstinensernes rettigheder.Især efter Oslo-aftalen i 1993 har Israel styrket sine positioner påbekostning af det palæstinensiske folks rettigheder, blandt andet ved atforetage en voldsom udbygning af de kolonialistiske bosættelser i de besatteområder.

Fred er uforenelig med besættelse af de palæstinensiske selvstyreområderpå Vestbredden og i Gaza og med undertrykkelse af palæstinenserne dér.Israels terror, den kollektive afstraffelse af den palæstinensiskecivilbefolkning og brugen af likvideringer krænker såvel folkeretten sommenneskerettighederne og de internationale regler og må stoppes.

Intifadaen har gjort det klart, at palæstinenserne ikke vil acceptereIsraels plan for at lade dem leve som undermennesker i en ikke-levedygtigpalæstinensisk stat. De står derimod fast på deres internationale ogFN-anerkendte nationale rettigheder. Samtidig med at Israel nægter depalæstinensiske flygtninge at vende tilbage, tager landet imod hundredtusindvisaf immigranter fra hele verden og opretter fortsat nye bosættelser i de besatteområder i modstrid med FN’s resolutioner . Israel sigter på at knuse detpalæstinensiske selvstyre, ødelægge den palæstinensiske økonomi og tagelivsgrundlaget fra palæstinenserne.

DERFOR skal Israel tvinges til at rømme de besatte områder nu!

Vedtaget på konferencen for Palæstina-aktivister i Odense den 2. februar2002

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Mediekritik. Bogmærk permalinket.