Pressemeddelelse

København d. 13 november 2012

Dansk Palæstinensisk Venskabsforening tager kraftigt afstand fra Israels aggressive handlinger og den form for eskalering i konflikten i Mellemøsten ved at dræbe den militære leder af Hamas Ahmad Al-Jaabari tidligere i dag.

Efter flere dages krigshandlinger med mange palæstinensiske ofre så gik palæstinenserne i går med til en våbenhvile efter flere dages ihærdig egyptisk mægling.

En våbenhvile som Israel endnu gang vælger at bryde og bringer dermed flere især palæstinensiske liv i fare da ingen kan forestille sig den form for krigshandling som nu vil finde sted i Gaza.

Gaza har været under belejring i over 6 år med katastrofale følger for den palæstinensiske civilbefolkning. Alligevel har det ikke knækket palæstinensernes vilje til at være fri for besættelse og undertrykkelse.

De jævnlige israelske angreb har fået mange især i Gaza til at miste troen på at det nogen sinde kan blive fred med Israel. Det har fået tusinder af unge palæstinensere til at bære våben efter at de har set deres kære blive dræbt, lemlæstet eller fængslet.
Ingen tvivl om at Israel op til det israelske valg i januar er interesseret i at eskalere konflikten. På samme måde som op til det omfattende overgreb mod Gaza for nøjagtig 3 år siden.

Dansk Palæstinensisk Venskabsforening opfordrer den danske regering til at tage afstand fra Israels metoder og konstante overgreb på det forarmede Gaza.

Vi håber at den danske regering vil i den forbindelse stemme ja til Palæstina i FN når den palæstinensiske ledelse den 29. november ansøger om at blive en stat uden medlemskab (stat med observatørstatus).

Også Danmark har en stor interesse i at det ikke bliver ved med at palæstinenserne skal fortsat være et folk under besættelse. Men at tiden er kommet for at Palæstinas grænser fra 1967 skal anerkendes af verdenssamfundet og dermed sikres mod Israels fortsat tyveri og overgreb.

Formand Fathi El-Abed kan kontaktes på 40 61 38 96

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.