Nu over 500.000 bosættere

Ole Olsen, Haaretz

Nu over 500.000 bosættere

Der er nu over 500.000 bosættere. Hvis stigningstakten for seneste halvår fortsætter,er der en million bosættere i år 2025.

Ifølge den israelske avis Haaretz 27. juli 2009 har det israelske militær netop opgjort antallet af bosættere på Vestbredden til 304,569 personer ved udgangen af juni. Hertil kommer ca. 200.000 i Øst-Jerusalem, men disse regnes ikke som bosættere af Israel.

Antallet på Vestbredden er en stigning på 2,3 procent på et halvt år, svarende til 7.000 flere bosættere på Vestbredden. Dette tal svarer i øvrigt ret præcist til det antal bosættere, der blev trukkket ud af Gaza-striben for få år siden, hvilket Israel fik meget politisk kredit for.

Hvis stigningen på 2,3 procent per halvår også gælder Øst-Jerusalem, er der tale om en stigning på et halvt år ca. 11.500 bosættere for Vestbredden og Øst-Jerusalem tilsammen. Hvis stigningstakten forsætter på samme niveau, vil der om kun 16 år være en million bosættere!

I øjeblikket søger Israel USA´s opbakning til at fortsætte hvad Israel kalder ”naturlig vækst” i bosættelserne. Iflg Haaretz er det sandsynligt, at USA bøjer af i sit krav om stop for bosættelser og accepterer 2.500 nye boliger som er under opførelse. Hvor mange personer de skal omregnes til vides ikke, men nok et sted mellem 10.000 og 15.000.

Da Oslo-processen startede i 1993 blev bosættelserne udnævnt til at være den største hindring for fred. Dengang var der ca. 150.000 bosættere i alt.

Bearbejdelse af Ole Olsen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.