Israelske krigsforbrydelser i Gaza

DPV, DPV

Israelske krigsforbrydelser i Gaza

Jerusalem den 19.3.2009

 

PressemeddelelseDansk Palæstinensisk Venskabsforening ønsker fra vores udenrigsminister at undersøge de seneste vidneudsagn fra de israelske soldater om nedskydninger af civile palæstinensere under overgrebet mod Gaza. Derudover ønsker Dansk Palæstinensisk Venskabsforening at vores justitsminister skal undersøge om eventuelle danskere har deltaget i overgrebet mod den palæstinensiske civilbefolkning i Gaza.Top nyheden i de israelske medier i dag (19.3) er de israelske soldaters beretninger om krigsforbrydelser begået mod den palæstinensiske civilbefolkning under overgrebet mod Gaza tidligere på året.Krigsforbrydelserne har møntet sig i vandalisering af private hjem. Nedrivning af tilfældige huse. Men mest af alt drab på tilfældige civile palæstinensere.En israelsk soldat beretter om en episode: ” en israelsk enhed beordrede en familie ud af deres hus. Da de kom ud blev de bedt om at gå i en retning mod soldaternes højre. Familien forstod ikke sproget og gik til venstre. Mindst en soldat skyder direkte på familien. Kvinden sammen med sin 16 årige nevø og 3 årige datter dør omgående. De forstod ikke hvad der blev sagt”.En anden soldat beretter om hvordan en ældre palæstinensisk kvinde med hvidt flag blev skudt på og dræbt på en afstand af kun 100 meter.Dansk Palæstinensisk Venskabsforening kræver at den danske regering skal tage skarpt afstand fra disse og utallige episoder fortalte af modige israelske soldater og som ikke ville finde sig i at uhyrlighederne mod palæstinenserne. Vores danske udenrigsminister skal i det mindste indkalde den israelske ambassadør for en forklaring på det uomtvisteligt i de mange beretninger og beviser på forbrydelser begået mod den palæstinensiske civilbefolkning i GazaDansk Palæstinensisk Venskabsforening kræver en undersøgelse fra vores justitsminister om hvorvidt danske statsborgere eller borgere der opholder sig i Danmark har deltaget i overgrebet og forbrydelserne mod palæstinenserne i Gaza jfr. historier i danske medier den 9. januar 2009 (avisen 24 timer) om personer der er rejst fra Danmark for at deltage i Israels overgreb mod Gaza. Disse personer skal så stilles for en dansk domstol med anklager om krigsforbrydelser og skal afsone deres straf i Danmark og evt. deporteres for bestandigt efter afsoning såfremt de ikke er danske statsborgere.Dansk Palæstinensisk Venskabsforening appellerer til den danske regering om at tage disse skridt for at sikre retfærdigheden for de mere end 900 civile ofre palæstinensere – især kvinder og børn – som omkom under overgrebet mod Gaza tidligere på året.Dansk Palæstinensisk Venskabsforening

 

For yderligere kan formand Fathi El-Abed træffes på 40 61 38 96 eller 00972526848073

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.