EU kritiserer nye bosættelser og stiller spørgsmål ved om Israel seriøst ønsker en to-stats løsning

Ole Olsen, Erklæring fra EU´s formandsskab

EU kritiserer nye bosættelser

– og stiller spørgsmål ved om Israel seriøst ønsker en to-stats løsning

I en ”erklæring fra formandskabet på vegne af Den Europæiske Union om de israelske bosættelsesaktiviteter” d. 24. februar 2009 hedder det i officiel dansk oversættelse:

Den Europæiske Union fordømmer Israels planlagte opførelse af bosættelser i nærheden af “Adam”-bosættelsen på Vestbredden. Hvis byggeriet bliver gennemført, vil der være tale om et nyt bosættelseskompleks.

Den Europæiske Union opfordrer indtrængende Israel til atter at overveje den planlagte opførelse af bosættelsen, som vil være en krænkelse af folkeretten, i strid med køreplanen og i modstrid med de tilsagn, Israel gav palæstinenserne og det internationale samfund sidste år i Annapolis.

Ifølge vore oplysninger blev der i 2008 opført 1257 nye bygninger, heraf 748 permanente bygninger og 509 mobile strukturer.

Bosættelsesaktiviteter er en væsentlig hindring for fred i Mellemøsten og for det internationale samfunds bestræbelser på at fremme fredsprocessen i Mellemøsten. Som Den Europæiske Union konsekvent har understreget, vil der ikke blive varig fred i Mellemøsten, medmindre der oprettes en levedygtig palæstinensisk stat. Fortsatte bosættelsesaktiviteter skader alvorligt mulighederne for dette.

Bosættelsesaktiviteter undergraver alle de bestræbelser, der udfoldes af de arabiske partnere, som har forpligtet sig til at søge en fredelig løsning på konflikten, og rejser tvivl om, hvorvidt Israel seriøst tilslutter sig tostatsløsningen.

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.