CARTER VISER VEJEN

Ole Olsen, DPV

CARTER VISER VEJEN

Fhv. præsident Jimmy Carter har vakt stærk furore i både USA og Israel, da han er sindet at mødes med Hamas under sit besøg i Mellemøsten, et møde der har fundet sted, når dette læses.

Man kan mene hvad man vil om Hamas, men med rygstød i et flertal ved seneste parlamentsvalg til Selvstyret i de besatte områder, er det umuligt at komme udenom, at Hamas repræsenterer mange palæstinensere.

Boykot af Hamas er derfor dumt, hvis Israel eller andre faktisk ønsker at forhandle med en modpart med tyngde. I 70’erne og 80’erne blev PLO dømt ude som forhandlingspart, hvilket kostede 20 spildte år. Det er beklageligt, at tåbeligheder så ofte gentages i politik.

Det er glædeligt at Jimmy Carter kan se, hvad mange regeringer, herunder den danske, ikke vil se, nemlig at Hamas ikke er en bindegal underafdeling af Al Queda, men har en dagsorden forankret i den palæstinensiske virkelighed. Han kan også se, at dæmonisering af Hamas fører til radikalisering, mens en forhandlingsstrategi fører til seriøsitet.

Carter fortjener anerkendelse for sit klarsyn. Gid der også var nogle europæiske politikere, der fik øjnene op for at man skal drive politik med udgangspunkt i virkeligheden og ikke som de kunne ønske sig den så ud.

Ole Olsen

Munkesøvej 21B

4000 Roskilde

Dette læserbrev har været bragt i Dagbladet Information

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.