Palæstinensisk gruppe: De ægyptiske våben vil blive brugt imod Israel

Ali Waked, Ynet

Palæstinensisk gruppe: De ægyptiske våben vil blive brugt imod Israel

Ynet, af Ali Waked, 28.12.2006

De Folkelige Modstandskomitéer bebudede, at våben der fra Ægypten er blevet leveret til præsident Mahmoud Abbas’s FATAH-bevægelse, vil nå frem til aktivister, der vil anvende dem imod Israel.

“Vi sværger på meget snart at vise israelerne, at de våben som de på det seneste har kanaliseret til præsidentgarden og til sikkerhedsstyrkerne, vil blive vendt mod besættelsesmagten”, sagde Muhammad Abdel Al, der er talsperson for gruppen. Med israelsk samtykke sendte Ægypten 2.000 rifler og 20.000 magasiner til FATAH over grænsen mellem Gaza og Ægypten i bestræbelserne på at dæmme op for HAMAS’s væbnede fremmarch.

“Inden for alle sikkerhedstjenesterne , også inden for præsidentgarden, er der aktivister, der har forbindelse til alle de palæstinensiske grupper, også til os og HAMAS”, sagde han. Han tilføjede, at det er kendt, at medlemmer af sikkerhedstjenesterne har solgt våben til bevæbnede palæstinensiske fraktioner.

“Vi sværger på, at disse våben ikke vil blive anvendt i en borgerkrig, lige som vi lover, at hvis disse våben kommer os i hænde , vil vi anvende dem mod besættelsesmagten og den zionistiske fjende”, sagde han.

“I ingen organer, herunder præsidentgarden, bliver nogen handling eller information holdt hemmelig for os. Vi, HAMAS og andre har aktivister inden for alle styrker. Og jeg kan fortælle dig mere end det. Mindst en tredjedel af arbejdsstyrken inden for sikkerhedsstyrkerne har forbindelse til modstandsbevægelser”, fortalte han.

Abdel sagde at hans gruppe såvel som HAMAS gennem et stykke tid har været opmærksomme på FATAH-forberedelser af en mulig konfrontation med andre væbnede grupper og på israelske planer om at sende våben til Abbas. En officer i præsidentgarden kontaktede mig personligt og fortalte mig, at han og hans kollegaer ikke var involverede i de konfrontationer, der for nylig indtraf mellem præsidentgarden og HAMAS”, sagde han.

“Vi er klar”

Han tilføjede, at hans gruppe er opmærksom på planer om at udrense HAMAS-folk fra præsidentgarden. “Men vi har forberedt vore folk og givet dem instrukser om at være på vagt og undgå at være iøjefaldende”, sagde han.

“Det palæstinensiske folks fjender vil presse os ud i borgerkrig. Skønt de seneste begivenheder tager sig ud som borgerkrig, er vi og andre modstandsgrupper og flertallet inden for sikkerhedsstyrkerne, når alt kommer til alt, i samme båd i kampen mod besættelsen“, sluttede han.

Oversat fra engelsk for DPV af Karl Aage Angri Jacobsen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Kommentarer. Bogmærk permalinket.