Nyt fra valgkampen i Palæstina

DPV

Nyt fra valgkampen i Palæstina

Rejseberetning fra Pernille Frahm, formand, Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening – 23.1 i Ramallah

Ja, så har vi overstået alle de indledende manøvrer med infoseminarer i Ramallah, og vi har fået vores id-kort, så man kan se, hvem vi er. De informerer alle myndighedspersoner om, at de er forpligtede til at lade os komme omkring og ovenikøbet hjælpe os, hvis vi har brug for det.

Det hjalp dog ikke en gruppe hollandske observatoerer, der besøgte en flygtningelejr i nærheden af Tulkarem.

For hver kilometer var der en ny kontrol, og hver gang måtte de vente i timer for at komme igennem. Deres protester hjalp dem ikke stort.

FNs sikkerhedsfolk på stedet fraråder alle, der ikke selv er i stand til at skaffe security, at tage til Gaza. Det vil vi nok heller ikke kunne, for der er stadig meget lang ventetid paa behandlingen af ansøegninger om at komme ind. Så vores lille gruppe på tre danskere – så vidt vi indtil nu kan se de eneste danskere bortset fra Europa-parlamentets delgation! – har besluttet at tage rundt i den nordlige del af Jeruisalem distriktet, hvor der ligger en del valgsteder.

“Jerusalemitter” skal udenfor bygrænsen for at stemme og gennem tjeckpoints for langt de flestes vedkommende. Det er ikke just fremmende for valgdeltagelsen, men vi får se.

Baade Fatah og Hamas havde store demonstrationer i dag i Ramallah – med musik og optog. Bekymringen blandt især unge og kvinder, der så på Hamas-optoget var til at tage og føle paa.

Kalandia tjeckpointet er blevet stærkt moderniseret. Hvis man tror, det gør bevægeligheden lettere, tager man fejl. Alting tager længere tid. Bagage skal gennemlyses. Man kommer igennem i små grupper, og sikkerhedsfolkene sidder bag skudsikre ruder. På Israel-siden har et vittigt hoved skrevet “Arbeit macht Frei” på skiltet foran indgangen. Men det er rent ud sagt mest tragisk.

Foreløbigt – alt for nu…

Dette indlæg blev udgivet i Analyser, Gamle indlæg, Kommentarer. Bogmærk permalinket.