Israel vil ikke tillade en ukontrolleret Gaza havn

AP

Israel vil ikke tillade en ukontrolleret Gaza havn

Agence France Presse, 21 September 2005

JERUSALEM 21. sept. – Israel vil ikke tillade opførelse af en havn i Gaza med mindre, den kan kontrollere al ankommende og udgående sending, sagde en minister ansvarlig for økonomiske forhandlinger med palæstinenserne.

”Vi vil ikke tillade en åben havn lige meget hvad. Vi vil kontrollere hvad der kommer ind og ud”, sagde Haim Ramon i radioen.

”Hvis vi ikke kan blive enige om en sikkerhedsaftale, vil denne havn ikke blive bygget”, sagde ministeren tilhørende det venstreorienterede Arbejderparti.

Diskussioner mellem israelere og palæstinensere som sker med den internationale mægler James Wolfensohn har ikke ført til aftaler vedrørende en havn, genåbning af Gazas lufthavn eller landforbindelserne til Egypten og Vestbredden.

Vicepremierminister Shimon Peres fortalte i radioen, at om end Israel havde overført ansvaret for civile og økonomiske anliggender til Det Palæstinensiske Selvstyre, gjaldt det, at ”Gaza-striben ikke er et suverænt land”.

”Vi er nødt til at kontrollere hvad der kommer ind og hvad det efterlader”, sagde han, om end insisterende på at ”Israel ikke ønsker at Gaza-striben bliver til et kæmpe fængsel”.

I 2001 kasserede et hollandsk-fransk konsortium planer om at bygge en havn i Gaza-striben ved at anføre sikkerhedsproblemer i området, som ville blive finansieret af Haag, Paris og Den Europæiske Investerings-Bank.

Dette indlæg blev udgivet i Boykotkampagne, Film, Gamle indlæg, Pressemeddelelser. Bogmærk permalinket.